Raumalla pääsee oppisopimuskoulutukseen niin sellu- kuin paperitehtaallakin – Metsä Groupin ja UPM:n haut auki

Oppisopimuspaikkoja on tarjolla metsäteollisuudessa Raumallakin.

Metsä Group kertoo avaavansa haun tammikuussa 2024 alkavaan oppisopimuskoulutukseen. Yhtiö kouluttaa uusia osaajia yhteensä 80.

Yhtiön mukaan oppisopimuskoulutus on "oiva väylä kouluttautua metsäteollisuuden monipuolisiin ja vastuullisiin tuotanto- ja kunnossapitotehtäviin".

– Me haemme hyviä tyyppejä, joilla on halu ja motivaatio kehittyä – ja joista koulutamme joukkoomme metsäalan huippuammattilaisia, Metsä Groupin henkilöstöjohtaja Pertti Hietaniemi sanoo tiedotteessa.

Myös Metsä Groupiin kuuluvan Metsä Fibren sellutethaalla Raumalla järjestetään oppisopimuskoulutusta.

Aikaa hakea tammikuussa alkavaan koulutukseen on syyskuun loppuun asti, ja rekrytointi toteutetaan anonyymisti.

Viime viikolla myös toinen metsäteollisuuden jätti UPM kertoi rekrytoivansa oppisopimusohjelmiinsa yli sata opiskelijaa.

UPM:nkin tapauksessa Rauman tehdas – eli paperitehdas – kuuluu niihin toimipisteisiin, joissa oppisopimuspaikkoja avataan. Haku on auki 2.10. asti.

– Opiskelijoille maksetaan palkkaa oppisopimusohjelman ajalta. Ammatteihin kehittyminen perustuu henkilökohtaiseen opintosuunnitelmaan ja toteutetaan suunnitelmallisesti siten, että opiskelijat työllistyisivät koulutusta vastaaviin tehtäviin UPM:llä, yhtiö kertoo tiedotteessaan.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut