Raumalla pohditaan mopojen paikkaa

Mopoilu on viime aikoina ollut kovasti esillä. Mopojen ja mopoautojen määrä on lisääntynyt huimasti, ja samaa tahtia ovat lisääntyneet myös mopo-onnettomuudet.

Lisäksi monen ärsytyskynnys ylittyy mopon pärinästä, kaahailusta ja keulimisesta.

Uudessakaupungissa kyllästyttiin öiseen kortteliralliin. Niinpä kaupunginhallitus lätkäisi viime maanantaina koko ruutukaava-alueelle mopojen ja mopoautojen ajokiellon kello 22–06. Poliisille olisi riittänyt kieltoalueeksi torin ympäristö ja kellonajaksi 23–05.

Raumalla puolestaan selvitellään, onko mopojen paikka kevyen liikenteen väylillä, ajotiellä vai missä.

– Odotan tämän kuun aikana poliisilta lausuntoa asiasta. Sen jälkeen teen esityksen lautakunnalle, Rauman kaupungin liikenneinsinööri
Hannu Lahtinenkertoo.

Lahtinen haluaisi vähentää kevytväyliä, joilla mopoilla saa ajaa. Hänen mielestään esimerkiksi niillä kaduilla ja teillä, joilla on 40 kilometrin tuntinopeusrajoitus, mopot kuuluvat ilman muuta autotielle.


Lahtinen kieltäisi mopoajon tapauskohtaisesti, ei totaalisesti. Esimerkiksi Lapissa on selvä asia, että mopot saavat valtatien varressa ajaa kevyen liikenteen väylällä. Samoin on kaupungissa Porintiellä ja sen jatkeella Karjalankadulla. Lahtisen mukaan olisi aika mahdotonta laittaa mopoja autojen sekaan näillä väylillä.