Raumalla rakennetaan hulppeaa kelluvaa huvilaa yksityishenkilölle - lähtee jonnekin vielä ennen joulua

Admaresin projektipäällikkö Riku Ruusu esitteli kelluvaa viihdekeidasta Raumalla. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Rauman telakalla on valmistumassa hulppea kelluva huvila - tai pikemminkin lautta - yksityishenkilölle. Mitat tekevät vaikutuksen: pituutta 85 metriä, leveyttä 28 metriä, neljä kerrosta, lattiapinta-alaa 6000 neliötä ja painoa liki 2400 tonnia.

Admaresin rakennelmassa on parikymmentä erikokoista majoitustilaa kaksioista sviitteihin sekä tietysti hytit henkilökunnalle.

Lisäksi on erilaisia ylellisiä oleskelu- ja vierastiloja, muun muassa uima-allas baareineen ja pizzauuneineen, terasseja, parvekkeita, puutarha, kuntosali, kylpyläosasto - jossa suomalainen sauna -  ja niin edelleen. Löytyypä jopa katos kolmelle autolle

Kelluvaa luksushuvilaa rakennettiin suljettujen ovien takana, mutta nyt se on nähtävissä Rauman telakalla. Kuva: Joni Rantasalo

Raumalla on töitä tehty puolisen vuotta. Parhaillaan hommia paiskii parisensataa ihmistä. Uiva luksuskeidas luovutetaan tilaajalleen vielä ennen joulua. Admaresilla ei ole tietoa minne luksuslautta sijoitetaan.

- Idea on, että tämän voi siirtää vaikka juhlapaikaksi saaren kylkeen. Alus pystyy toimimaan neljä päivää täysin omatoimisesti, kertoo Admareksen projektipäällikkö Riku Ruusu.

Huvila voidaan myös ankkuroida pysyvästi merenrantaan.

Rauma Marine Constructions rakensi huvilalautan rungon. RMC:llä oli myös iso rooli telakka-alueen ja logistiikan hallinnassa - samalla tavalla kuin Admaresin edellisessä projektissa viime vuonna.

Admaresin havainnekuvassa lautta on sijoitettu palmumaisemaan. Olisikohan menossa arabimaihin?

LUE LISÄÄ KELLO 23.00 ILMESTYVÄSTÄ NÄKÖISLEHDESTÄ

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.

Lisää aiheesta

Raumalla rakennettu luksussaari otettiin käyttöön Dubaissa

Raumanmeren jäistä Dubain aurinkoon - hieno video pitkästä matkasta

Raumalaiselle RMC:lle miljoonien sopimus kelluvasta virkistyskeskuksesta