Raumalla ravintolassa hengenvaaraan johtanut pahoinpitely vappuaattona – poliisilla kuitenkin odotuksiin nähden varsin rauhallista Lounais-Suomessa

Kuvituskuva: LS-arkisto

Vappuaaton juhlinta sujui Lounais-Suomessa poliisin näkökulmasta varsin mallikkaasti, Lounais-Suomen poliisilta kerrotaan tiedotteessa.

Vappuaaton iltana juhlaväkeä kokoontui runsaasti alueen kaupunkien keskustoihin. Eniten kansaa oli odotetusti liikkeellä Turun keskustassa. Ihmiset osasivat kuitenkin pääsääntöisesti käyttäytyä, ja kansa oli liikkeellä iloisella mielellä.

Vakavin tapaus sattui Porissa aattoaamuna. Asiaa tutkitaan tapon yrityksenä.

Hengenvaaraan johtanut pahoinpitely Raumalla

Rikostutkinnassa vappu näkyi runsaina pahoinpitelyinä. Vappuaaton ja vapun päivän aamun välisenä aikana Lounais-Suomen poliisilaitoksen alueella kirjattiin yhteensä 27 rikosilmoitusta väkivaltarikoksista.

Perusmuotoisia pahoinpitelyjä kirjattiin 22, joista 11 tapahtui yleisellä paikalla, 8 yksityisasunnossa ja 3 ravitsemusliikkeessä.

Lisäksi alueella kirjattiin yksi tapon yritys, kolme törkeää pahoinpitelyä ja yksi ryöstö. Luvuissa ei ole mukana kansalaisten mahdollisesti sähköisesti tekemiä rikosilmoituksia.

Raumalaisessa ravitsemusliikkeessä mieshenkilölle aiheutettiin pahoinpitelemällä hengenvaarallinen tila vappuyönä. Lisäksi vappuyönä sekä Porissa että Uudessakaupungissa tapahtui puukotus yksityisasunnossa. Uhrit selvisivät suhteellisen lievin vammoin.

Tapon yrityksenä tutkitaan Porissa Kirkkokankaantiellä vapunaattona aamupäivällä tapahtunutta väkivallantekoa, jossa mieshenkilö sai hengenvaarallisia vammoja yleisellä paikalla tapahtuneessa teossa. Rikoksesta epäilty tai epäillyt henkilöt ovat toistaiseksi tuntemattomia.

Kotihälytysten määrä putosi

Edellisvuoden koronarajoitukset aiheuttivat runsaasti kotihälytyksiä. Odotusten mukaisesti tänä vuonna kotihälytysten määrä putosi, ja niitä lopulta oli vappuaattoyönä koko Lounais-Suomessa yhteensä 35 kappaletta, mikä on alle puolet viimevuotisesta.

Poliisin tehtävät julkisilla paikoilla ja ravintoloissa painottuivat erilaiseen päihtyneiden häiriökäyttäytymiseen ja pahoinpitelyihin. Lisäksi liikenteessä sattui useita ulosajoja ja rattijuopumuksia.

Lounais-Suomen poliisin kokonaistehtävämäärässä oli lievää laskua viime vuoden vappuaattoyöhön. Vuonna 2021 tehtäviä oli kaikkiaan 360, tänä vuonna 310.

Lounais-Suomen poliisin vappu jatkuu vapunpäivänä yleisen järjestyksen ja turvallisuuden valvontana kaupunkien puistoissa, joissa on edelleen runsaasti juhlijoita piknik-tunnelmissa.