Raumalla satsataan työttömien kuntouttavaan ryhmätoimintaan

Rauman kaupunki toteuttaa kuluvan syksyn aikana kymmenkunta teemallista kuntouttavaa ryhmää. Ryhmätoiminta on suunnattu pitkäaikaistyöttömille, osatyökykyisille ja ikääntyville.

Ryhmissä keskitytään muun muassa arjenhallintaan ja työnhakutaitoihin. Ryhmätoiminnan aikana arvioidaan myös asiakkaan työ- ja toimintakykyä sekä kuntoutuksen tarjoamia vaihtoehtoja.
Kuntouttavat ryhmät toteutetaan osana PARTY-hanketta.

Työttömät työnhakija-asiakkaat ovat kokeneet ryhmätoiminnan mielekkäänä. Kuntouttavan työtoiminnan ryhmät ovat olleet Raumalla suosittuja.
– Syksyn ryhmiin on osallistumassa kaikkiaan yli 50 asiakasta. Osa ryhmistä on toteutettu samansisältöisinä jo aiemmin, osa on käynnistetty uusina asiakkaiden toiveiden pohjalta, toteaa PARTYn työkykykoordinaattori Rita Koivisto.

PARTY-hankkeessa jokaiselle asiakkaalle mietitään yhdessä projektihenkilöstön kanssa omat, yksilölliset tavoitteet. Hankkeen aikana tavoitteena voi olla esimerkiksi löytää mielekäs ala tai sopiva kouluttautumispaikka. Asiakkaan työ- ja toimintakykyä voidaan arvioida tai saattaa asiakkaan vuorokausirytmi kuntoon.

Hankekokonaisuuteen kuuluu Rauman lisäksi kahdeksan muuta osahanketta.
– Valtakunnallisessa projektissa ovat mukana Turun, Salon ja Someron kaupungit, Euran ja Eurajoen kunnat, Vates-Säätiö, Työterveyslaitos ja Rauman TaitoKunto Oy, summaa kokonaisuutta luotsaava projektipäällikkö Marianne Kivelä.

Raumalla hankkeessa työskentelee viisi projektityöntekijää.