Raumalla soi tällä viikolla kamarimusiikki monessa paikassa

Esko Grundström ja Tomas Takolander laittoivat Oskar Merikantoa uuteen kuosiin.

| Päivitetty

Kamarimusiikkifestivaali Rauma Festivo käynnistyy tänään tiistaina. Hyvään vauhtiin päästiin jo maanantain etkoilla, jossa musisoi duo Le Landeur: Tomas Takolander ja Esko Grundström.

Lisää näiden herrojen musiointia on luvassa torstain Kun vaan laulaa saan -konsertissa. Konsertti koostuu Oskar Merikannon laulumusiikista, jota Takolander ja Grundström ovat sovittaneet uusiksi.

Tyylilajien kirjo on lavea, tarjolla on Grundströmin mukaan niin lounge jazzia, arabeskia, elokuvamusiikkia kuin nykykansanmusiikkiakin.

–Konsertissa kohtaavat alkuperäistä Merikannon maailmaa edustavat klassiset laulajat ja meidän paikoin täysin toisenlaiset musiikkimaailmat.

Konsertin solisteja ovat basso Mika Kares ja sopraano Hannakaisa Nyrönen. Grundströmin ja Takolanderin ohella konsertissa soittavat lyömäsoittaja Taneli Korpinen ja saksofonisti Charles Ng.

Festivon ohjelmisto on basso Mika Kareksen käsialaa. Viikon artisteja ovat muun muassa viulisti Elina Vähälä, pianisti Laura Mikkola, Kamus-kvartetti, kapellimestari Klaus Mäkelä yhdessä Tapiola Sinfonietan kanssa ja sopraano Suvi Väyrynen.

Konserttien lisäksi viikon taiteilijat keskustelevat torilla yhdessä raumalaisten kulttuurivaikuttajien kanssa.

Torikohtaamisissa ovat paikalla kuvittaja Jenni Erkintalo, kuvataitelija Jaakko Niemelä, ohjaaja Lauri-Matti Parppei, kuvanveistäjä Helena Hietanen, jääkiekkoilija Juho Tommila, kirjailija Tapio Koivukari sekä radioääni Risto Leino.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut