Raumalla todettu yksi uusi koronatartunta – myös jätevesiseurannassa todettu koronavirusta

Raumalla on todettu jälleen yksi uusi koronavirustartunta. Kyseinen tartunta liittyy ulkomaan matkailuun. 

Potilas on ollut omaehtoisessa karanteenissa Suomeen tulonsa jälkeen, jonka vuoksi ainoastaan yksi henkilö perhepiirissä on altistunut ja hänet on asetettu karanteeniin.

Koronaan on sairastunut yhteensä 25 raumalaista. Edellisen kerran Raumalla todettiin koronatartunta yli kolme viikkoa sitten 18.8.

Lisäksi Raumalla on todettu koronavirusta THL:n jätevesiseurannassa 23.–24.8. otetussa näytteessä.

Satakunnan sairaanhoitopiirin infektioyksikkö SataDiagin tiedotteen mukaan on mahdollista, että löydös liittyy Raumalla aiemmin todettuihin tapauksiin, koska näytteistä etsittävää tartuttamatonta viruksen geeniperimää voi erittyä ulosteeseen pidempäänkin taudin sairastamisen jälkeen.

Toinen mahdollisuus on SataDiagin tiedotteen mukaan se, että Rauman alueella on myös diagnosoimattomia COVID-infektiota sairastavia henkilöitä.

– Tämä korostaa Raumalla oireisten henkilöiden tarvetta hakeutua heti COVID-testiin, sanoo SataDiagin osastonylilääkäri Tuomas Nieminen tiedotteessa.

COVID-testiin pääsee tällä hetkellä Satakunnan alueella yleensä saman tai viimeistään yhteydenottoa seuraavan vuorokauden aikana.

Näytevastaus saadaan suurimmalla osalla tällä hetkellä kolmen vuorokauden kuluessa, mutta joissakin tapauksissa viive voi olla pidempi. SataDiagin laboratorion analysointikapasiteettia saadaan parannettua loppuviikon aikana jonkin verran, jolloin vastausviivettä saadaan osin lyhennettyä.

Koko Suomessa raportoitiin keskiviikkona 93 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL.

Kahden viime viikon aikana on raportoitu 428 tartuntaa, kun kahden edellisen viikon määrä oli 360. Kasvua oli siis 68 tapausta.

Viimeisimmän viikon 269 tartuntaa on edelleen selvästi suurempi kuin edeltävän viikon 159 tartuntaa. Tartuntojen määrä kasvoi siis 110:lla eli noin 40 prosentilla ajanjaksojen välillä.

Uutista päivitetty klo 13.37 ja kello 16.24: lisätty tietoa THL:n jätevesinäytteestä.