Raumalla toimiva logistiikka-alan yritys Logent elää vahvan kasvun aikaa – yritys rekrytoi parhaillaan kymmeniä uusia työntekijöitä

Yrityksen liiketoiminta on vahvassa kasvussa ja tänä vuonna luvassa on jopa ennätystulos.

Raumalla toimivan Logentin Suomen yksikön toimitusjohtaja Toni Brigatti (vas.) ja hallintojohtaja Olli-Pekka Reunanen uskovat, että yrityksen henkilöstömäärä on yli 300 ensi vuonna.

Raumalla toimiva pohjoismainen logistiikkayhtiö Logent aloittaa mittavan rekrytointikamppanjan. Logent laajeni Suomen markkinoille kesällä yhdistymällä raumalaisen Logistikas Oy:n kanssa.

Yrityksen liiketoiminta on vahvassa kasvussa ja tänä vuonna luvassa on jopa ennätystulos. Toiminnan kasvaessa myös rekrytointitarve on suuri.

Yritys etsii nyt yli 20 uutta työntekijää logistiikka-alan eri tehtäviin.

– Aloitamme tammikuussa uusina palveluina tullauksen ja huolinnan, joihin tarvitsemme nyt myös väkeä, kertoo toimitusjohtaja Toni Brigatti.

Jatkossa niin uusien kuin vanhojenkin asiakkaiden on mahdollista hankkia logistiikkaan liittyvät palvelu ns. yhden luukun periaatteella myös Raumalta.

– Olemme jo saaneet varovaisia lupauksia asiakkailta siitä, että uudet palvelut kiinnostavat.

"Hyvälle tyypille löytyy töitä"

Uusien logistiikkaosaajien löytyminen Rauman seudulta voi olla hankalaa, mutta ei mahdotonta.

– Meillä on Rauman seudulla yrityksenä hyvä veto, joten uskon rekrytointien onnistuvan. Tämän hetken taloudellinen tilanne auttaa meitä myös vähän, pohtii hallintojohtaja Olli-Pekka Reunanen.

Suoraan koulun penkiltä Logentille tullaan harvoin. Sen sijaan etsinnässä on logistiikka-alan ammattilaisia, joilla on jo kokemusta alalta. Varsinaiseen työtehtävään koulutetaan.

– Sanoisin niin, että tämä on aikuisten työpaikka, jossa jokainen ottaa vastuun omasta tekemisestään ja työstään. Hyvälle tyypille löytyy töitä, muotoilee Brigatti.

Logentin Suomen yksikön henkilöstö on tyytyväistä väkeä. Työpaikalla on hyvä fiilis ja siihen myös panostetaan. Työhyvinvointia muun muassa mitataan säännöllisesti.

Tällä hetkellä henkilöstön määrä on 270, mutta ensi vuoden aikana luku alkanee jo kolmosella. Suomen toimintojen liikevaihto on noin 36 miljoonaa euroa.

Paikallisuus on elinehto

Uusi omistaja on tuonut viiden kuukauden aikana toimintaan paljon positiivisia asioita. Esimerkiksi alan kehitystoiminta on Brigatin mukaan uudella tasolla.

Kumppanina Logent nähdään myös entistä mielenkiintoisempana.

– Ennen olimme alalla pieni toimija. Nyt sijoitumme isojen ja pienten toimijoiden välimaastoon. Edelleen olemme kuitenkin ns. ketterä kutteri, joka mukautuu nopeasti uusiin tilanteisiin, toteaa Brigatti.

Vaikka Raumalla toimiva Logent on osa isoa pohjoismaista ketjua, paikallisuutta ei saa unohtaa.

– Se on meidän elinehtomme. Osalle asiakkaistamme se on suurin ostokriteeri.

Logent toimii Raumalla 15 eri toimitilassa. Usean toimipisteen malli ei ole paras mahdollinen.

– Tämä ei ole helppo kokonaisuus, mutta tällä mennään nyt toistaiseksi, toteaa Brigatti.

Ihmistä tarvitaan aina

Ruotsissa, joka on yrityksen kotipaikka, logistiikka-ala on paljon Suomea suurempaa. Erityisesti verkkokauppojen mukanaan tuomat tarpeet ovat täysin eri luokkaa kuin Suomessa.

– Se vaatii Ruotsissa myös erilaista automatiikkaa, jotta niin suuria massoja saadaan käsiteltyä, sanoo Reunanen.

Automaatio on asia, joka tulee kehittymään tulevaisuudessa edelleen. Ihmistä tullaan kuitenkin aina tarvitsemaan.

– Meillä on jo nyt paljon apuvälineitä, mutta käsityötäkin tarvitaan. Erityisesti täällä meillä, jossa käsittelemme useiden asiakkaiden pieniäkin tavaraeriä.

Ruotsissa Logentilla on mielenkiintoisia asiakkaita, esimerkiksi Saabin hävittäjien logistiikka on ulkoistettu Logentille. Raumalla yrityksellä tulee puolestaan olemaan iso rooli muun muassa Rauman telakalla rakennettavien monitoimikorvettien osalta.

– Toimimme vaativassa ympäristössä, joten kyllä meilläkin on annettavaa ruotsalaisille, muistuttaa Brigatti.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut