Raumalla tullaan edelleen järjestämään joukkorokotustilaisuuksia, vaikka Thl suosittaa toisin – "Olemme tehneet mittavat turvallisuusjärjestelyt"

Kuva: arkisto/Pekka Lehmuskallio

Raumalla kausi-influenssarokotuksia tullaan antamaan muun muassa jäähallissa kolmena päivänä marraskuussa, vaikka Terveyden- ja hyvinvoinnin laitos on antanut suosituksen olla järjestämättä massarokotustilaisuuksia.

Ihmisiä kutsutaan rokotustilaisuuksiin tietyssä aikaikkunassa aakkosten mukaan. Erillisiä kutsuja ei kaupunkilaisten koteihin lähetetä, vaan kaupungin viestintää ja lehti-ilmoittelua seuraamalla kukin saa selville oman aakkosten mukaisen tarjolla olevan ajankohtansa.

- Olemme tehneet mittavat järjestelyt infektioturvallisuuden takaamiseksi. Yksityiskohtainen rokotussuunnitelmamme on sekä oman infektioiden torjuntayksikkömme että Satasairaalan infektioylilääkärin hyväksymä, kertoo ylihoitaja Marja Lehtimäki.

Jäähallin lisäksi Lapisssa ja Kodisjoella järjestetään omat yhden päivän kestävät joukkorokotustilaisuudet.

Raumalla influenssarokotus on mahdollista saada myös vastaanottojen, asiakaskäyntien ja erilaisten ympärivuorokautisten palveluiden yhteydessä rokotus on mahdollista saada.

Ajanvarauksella rokotuksen voivat terveysasemilla saada ne henkilöt, jotka eivät sairauden (esim. immuunipuutos, solunsalpaajahoito jne) takia voi osallistua joukkorokotuksiin.