Raumalla vierailevan Tivoli Seiterän liikevaihdosta suli 60 prosenttia – "Nyt vaan koetamme tehdä sitä työtä, minkä takia täällä ollaan"

Korona vaikuttaa tivolin toimintaan monin tavoin: laitteita on jätetty pois ja käsidesejä on joka puolella. Kävijämäärät ovat kuitenkin pysyneet normaalitasolla.

Tivoli Seiterä ilmaantui Raumalle tänä vuonna poikkeukselliseen aikaan ja poikkeukselliseen paikkaan. Vuosien ajan on totuttu siihen, että huvittelulaitteet ja kojut valtaavat Karin kentän keväällä vapun jälkeen.

Nyt on elokuu ja laitteet ovat kohonneet maanantaipäivän aikana Parpansalin kentälle.

Paikan vaihtamiseen pakotti Karin kampus. Siitä ei tosin tivolin väellä sinällään tunnu olevan valittamista.

– Onhan tämä jotenkin kivempi paikka, viihtyisämpi ja vehreämpi, toteaa hallintojohtaja Mari Seiterä.

Ajan taas muutti yllätyksettömästi korona. Pääsiäinen ja vappu ovat tivolille tärkeitä sesonkeja, jotka tänä vuonna menetettiin kokonaan.

– 60 prosenttia liikevaihdosta on jo mennyt. Mutta nyt vaan koetamme tehdä sitä työtä, minkä takia täällä ollaan, linjaa toimitusjohtaja Tuomo Seiterä.

Käsidesipisteitä ja pois jätettyjä laitteita

Koronatilanne vaikuttaa konkreettisesti tivolin päivittäiseen toimintaan myös Parpansalissa.

Turvaväli- ja hygieniavaatimukset on otettu huomioon: jonottamista ohjaavat kyltit ja aidat, käsidesipisteitä on joka laitteella ja niitä ohjeistetaan käyttämään niin ennen laitteeseen menoa kuin sen jälkeenkin.

Monia laitteita on jätetty pois käytöstä: pomppulinnassa ei pystyisi mitenkään pitämään huolta turvaväleistä, törmäilyautoissa koskettaisiin samoihin ratteihin ja törmäyksissä voisi syntyä jos jonkinlaisia pärskeitä.

– Vanhemmat ovat olleet tyytyväisiä ohjeistuksiin, joita annamme paitsi itse tivolissa myös sosiaalisessa mediassa. Ihmiset myös kyselevät käytännöistä, mikä osoittaa vastuullisuutta, toteaa kenttäpäällikkö Katja Tuomela.

Kävijämäärät pysyneet normaalitasolla

Tivoli avasi porttinsa raumalaisille eilen keskiviikkona ja on avoinna joka päivä sunnuntaihin asti. Lisätiedot löytyvät Tivoli Seiterän verkkosivuilta tai paikan päältä Parpansalista.

Seiteröiden toiveissa on tietenkin, että väki löytäisi paikalle. Toistaiseksi näin on kesäkuussa alkaneen tivolikauden aikana käynyt.

– Tähän asti olemme olleet tyytyväisiä. Samalla tavalla ovat ihmiset lähteneet tivoliin kuin ennenkin, toteaa Tuomo Seiterä.

– Ehkä nyt, kun tapahtumia on vähemmän ja harva lähtee ulkomaanmatkoille, on aikaa lähteä vaikka tivoliin, uumoilee puolestaan Mari Seiterä.

Suunnitelmien mukaisesti tivolikausi jatkuisi syyskuun loppuun asti. Rajoituksia pitää kuitenkin seurata, ja siksi tivolin väki katsookin eteenpäin viikon kerrallaan.

– Aika lyhyelläkin aikavälillä tässä tehdään markkinointia ja muuta. Jos nyt elo–syyskuun vaihteeseenkin saadaan mennä näin, olemme ihan tyytyväisiä, Mari Seiterä sanoo.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut