Raumalla vuonna 1997 syntyneiden Sofian, Ellan ja Elviiran tulevaisuus näyttää valoisalta

Nousukaudella syntyneillä suomalaisilla on enemmän mielenterveyshäiriöitä kuin kymmenen vuotta vanhemmilla. Raumalaiset nuoret naiset kuvaavat omaa lapsuuttaan ja nuoruuttaan hyväksi.

| Päivitetty

Vuonna 1997 nousukaudella syntyneillä suomalaisnuorilla on enemmän mielenterveyden häiriöitä kuin kymmenen vuotta vanhemmilla. Lisäksi useampi heistä on ollut sijoitettuna kodin ulkopuolelle.

Nämä tiedot käyvät ilmi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tutkimuksesta, jossa se vertaili vuonna 1997 syntyneiden elämäntilannetta kymmenen vuotta aiemmin syntyneisiin.

Tutkimustulos ei kuitenkaan osu raumalaisiin Ella Lehtoseen, Elviira Viljaseen ja Sofia Lainioon.

Raumalaiset nuoret naiset kuvaavat omaa lapsuuttaan ja nuoruuttaan hyväksi. Rauma on ollut hyvä paikka kasvaa ja viettää nuoruutta.

Opinnot ovat vieneet kolmikosta jo kaksi toiselle paikkakunnalle. Elviira opiskelee Tampereella biotuote- ja prosessitekniikkaa ja Ella puolestaan Turussa kauppakorkeakoulun avointa väylää.

Myös Sofialla oli vahva ajatus siitä, että opiskelemaan on lähdettävä Rauman ulkopuolelle. Tiiviit perhesuhteet äitiin ja pikkuveljeen saivat Sofian kuitenkin jäämään toistaiseksi Raumalle.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut