Raumalle ei myönnetty vuoden 2024 The Tall Ships Races -tapahtumaa: "Hakemus oli erinomainen"

Rauman etuja hakuprosessissa olivat uutuusarvo tapahtumakaupunkina ja -satamana sekä kattava merellinen infrastruktuuri, joka mahdollistaa hyvin hoidetut järjestelyt. Arkistokuva: Esa Urhonen

Englantilainen Sail Training Internatiol -järjestö on julkistanut vuoden 2024 The Tall Ships Races -tapahtumajärjestäjät. Purjehdustapahtuma kisataan Turussa ja Maarianhaminassa, joista se peruuntui kesällä 2021 koronapandemian vuoksi sekä Helsingissä.

Myös Rauman kaupunki haki vuoden 2024 tapahtumaa, mutta ei saanut sitä järjestettäväkseen. Kaupunki kuvailee kuitenkin tapahtumahaun tuomaa markkinoinnillista arvoa huomattavaksi: Rauma on hakemuksen ansiosta näkynyt valtakunnallisissa ja kansainvälisissä verkostoissa sekä saanut näkyvyyttä osaavana merenkulun ja meriteollisuuden kaupunkina.

– Saamamme palautteen mukaan Rauman hakemus oli erinomainen ja vakuutti organisaation siitä, että Raumalla pystyttäisiin toteuttamaan The Tall Ships Races -tapahtuma. Palaute vahvistaa myös sen, että tehty työ ei mene hukkaan, vaan sitä voidaan hyödyntää mahdollisen seuraavan haun yhteydessä tai muiden isojen tapahtumien suunnitteluissa, matkailupäällikkö Irene Villanen sanoo.

Rauman etuja hakuprosessissa olivat uutuusarvo tapahtumakaupunkina ja -satamana sekä kattava merellinen infrastruktuuri, joka mahdollistaa hyvin hoidetut järjestelyt.

Rauman kaupunki toteutti The Tall Ship Races -hakemuksen oheen videon.

– Video avaa hienolla tavalla merenkulun perinteitämme ja nykypäivän meriteollisuuden osaamistamme sekä raumalaista yhteishenkeä, Villanen lisää.

The Tall Ships Races -kilpailu järjestetään vuosittain eri puolilla Eurooppaa ja joka neljäs vuosi se kisataan Itämerellä. Kilpailun järjestäjänä toimii englantilainen Sail Training International -järjestö. Tapahtuma tuo kohdesatamaan noin 80–100 alusta ja suuret purjealukset viipyvät satamissa 3−4 päivää.