Raumalle haki monta kokenutta kuntajohtajaa – ja ainakin yksi varmuudella demari

Rauman kaupunginjohtajan työhuone jää tyhjäksi ensi vuonna, kun Kari Koski jää eläkkeelle. Kuva: Juha Sinisalo

Rauman kaupunginjohtajan virkaa hakeneista neljä nimeä on alueellisesti tuttua tai tutuhkoa nimeä. Lisäksi on kuusi ennalta paikallisesti vähemmän tunnettua, joiden raumalaiskytköksistä ei ole tarkempaa tietoa.

Rauman naapureista paikkaa hakivat Eurajoen kunnanjohtaja, kasvatustieteen maisteri, MBA Vesa Lakaniemi Raumalta sekä Laitilan kaupunginjohtaja, hallintotieteen maisteri, Johanna Luukkonen Laitilasta.

Turun suunnalta raumalaisille tuttu on valtiotieteiden tohtori Antti Parpo Kaarinasta, joka aiemmin toimi Rauman sosiaali- ja terveysjohtajana. Nyt virkana on Turun kaupungin muutosjohtaja.

Raisiosta Raumalle hakee filosofian maisteri Ari Korhonen, Raision kaupunginjohtaja. Hän on SDP:n entisenä puoluesihteerinä joukosta varmuudella demaritaustainen.

Kuntataustaa löytyy

Kuntajohtamisen osaamista löytyy hakijoista myös oikeustieteen kandidaatti, varatuomari Markku Lumiolta, joka on Kauhavan kaupunginjohtaja. Samoin on kauppatieteiden maisteri Hannu Marsin laita: hän johtaa Keuruun kuntaa.

Kuntapuolen tausta on myös tamperelaisella hallintotieteiden maisteri Ilkka Salmisella, joka irtisanoutui toukokuussa Jämsän kaupunginjohtajan virasta.

Turun kaupungin organisaatiosta virkaa on hakenut Pekka Sundman, oikeustieteen kandidaatti, varatuomari, eMBA. Hänen tittelinsä on Turun konsernihallinnon johtaja.

Sisältä ei haettu

Lisäksi hakijoina ovat Juha-Matti Mäkinen, hallintotieteiden maisteri, Kokemäki sekä Vexi Virtanen, yhteiskuntatieteiden maisteri, Niemisjärvi.
Merkille pantavaa hakijajoukossa on, että mukana ei ole yhtään hakijaa Rauman kaupungin organisaation sisältä. Myöskään aiemmin hakenut raumalainen Asko Aro-Heinilä, nykyinen Satakunnan maakuntajohtaja, ei ole hakenut virkaan.