Raumalle jälleen nippu uusia koronatartuntoja – ilmaantuvuusluku maaliskuisella tasolla

Kuvituskuva.

Suomessa on tilastoitu maanantaina yhteensä 345 uutta tartuntaa, selviää THL:n tilastoista.

Koronarokotteen ensimmäisen annoksen on saanut noin 3,68 miljoonaa ihmistä eli 66,2 prosenttia Suomen väestöstä, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. Toisen annoksen osalta rokotuskattavuus on 35,2 prosenttia.

Suomessa koronaviruksen vuoksi sairaalahoidossa on 93 ihmistä, joista tehohoidossa on seitsemän. Sairaalahoidossa olevien määrä on noussut perjantaista 28 ihmisellä. Tehohoidossa olevien määrä on pysynyt samana kuin viime perjantaina.

Rauman koronatilanne jatkuu lukujen valossa edelleen haastavana, sillä kaupunkiin on merkitty jälleen kahdeksan uutta tartuntaa.

Koronatartuntojen ilmaantuvuusluku sataatuhatta asukasta kohden Raumalla viimeisen kahden viikon ajalta on nyt noin 192. Luku on ollut yhtä korkea viimeksi 18. maaliskuuta.

Kaupungin terveyspalveluiden kertomien tietojen mukaan korona on levinnyt Raumalla erityisesti yöelämässä.

Satakunnassa on lisäksi kirjattu viisi muuta tartuntaa: neljä Säkylään ja yksi Kokemäelle. Varsinais-Suomen puolella Pyhärantaan on tilastoitu yksi ja Uuteenkaupunkiin kaksi tartuntaa.

Lisää aiheesta

Länsi-Suomen seuranta: Koronatartuntojen ilmaantuvuusluku nousi Raumalla reilusti yli sadan

Vain tilaajille Loppukesän tapahtumia valmistellaan kiihtyvässä koronatilanteessa – miten sujuvat tällä hetkellä Pitsiturnauksen, Festivon ja Rauma Bluesin järjestelyt?

Rauman koronatilanne on nyt "todella huolestuttava": tartunnat leviävät yöelämässä, tällä viikolla yli 20 tartuntaa ja lisää on tulossa