Raumalle lisää lastentarhanopettajan aloituspaikkoja

Yliopisto on sopinut opetusministeriön kanssa aloituspaikkojen lisäämisestä neljänä vuotena.

| Päivitetty

Turun yliopisto kasvattaa lastentarhanopettajan koulutusta Raumalla. Yliopisto on sopinut opetusministeriön kanssa aloituspaikkojen lisäämisestä neljänä vuotena.

​Turun yliopiston lastentarhanopettajan koulutus on keskitetty Raumalle, jossa on 80 aloituspaikkaa. Vuosina 2018 ja 2019 aloituspaikkoja on 120 ja vuosina 2020-2021 peräti 140.

– Tämä koulutuksen lisäys antaa yliopistolle hyvät mahdollisuudet kehittää Rauman kampuksen toimintoja, rehtori Kalervo Väänänen sanoo yliopiston tiedotteessa.

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok) kertoi viime keväänä Raumalla, että ministeriö suunnittelee lastentarhanopettajien koulutuksen lisäämistä.

- Tämän hallituksen aikana on aloituspaikkoja lisätty kolmanneksella, mutta se riittää eläköitymisen vuoksi vasta säilyttämään nykyisen tason. Edelleen meillä on kova pula yliopistokoulutetuista lastentarhanopettajista. Rauman koulutusta voisi kasvattaa vieläkin, jos vain Turun yliopisto ja Rauman yksikkö niin haluavat, sanoi Grahn-Laasonen.

Turun yliopiston rehtori Kalervo Väänänen kertoi keväällä Länsi-Suomelle ministerin ehdotuksen tulleen yllätyksenä - toki positiivisena sellaisena.

– Olemme juuri lisänneet koulutusta Raumalla nostamalla sisäänoton 60:stä 80:een. Mikäli tarvetta on ja työllisyysnäkymät pysyvät valmistuville hyvinä, yliopisto on valmis lisäämään opiskelupaikkoja. Mikäli laajennukseen päädytään, sen tulisi olla vähintään 20 aloituspaikkaa, Väänänen totesi.

Turun yliopiston hallitus teki raumalaisittain mieluisan päätöksen kokouksessaan eilen keskiviikkona.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut