Raumalle nousemassa raskaan teollisuuden yrityspuisto merinäköalalla

Raumalaisen osaavan metalliteollisuuden, STX Finlandin, Rolls-Roycen ja Steerpropin sekä kaupungin ja Tampereen teknillisen yliopiston yhdessä suunnittelema raskaan teollisuuden yrityspuisto tarjoaa tulevaisuudessa puitteet ja edellytykset niin uusille liiketoimintamahdollisuuksille kuin jo toimivien yritysten kehittämiselle ja laajenemisellekin.

Meren äärelle STX Finland Oy:n Rauman telakan alueelle sijoittuva Seaside Industry Park Rauma kokoaa samalle alueelle niin suunnittelutoimistoja, osaavaa työvoimaa kuin raskaan kokoonpanoteollisuuden erityispalvelujakin.

Tarkoitus on kehittää alue raskaalle teollisuudelle, jonka logistiset yhteydet ja kustannustehokkuus ovat toiminnallisesti erityisen merkittäviä. Näin tarjoutuu perusmetallin rinnalle pidemmälle menevälle jalostustuotannolle merkittävä toimintaympäristö lähelle kaupunkipalveluja.

– Puisto on rakentumassa jo olemassa olevien liiketoimintojen ympärille. Ei olla aloittamassa puhtaalta pöydältä vaan taustalla ovat yritykset, joissa on olemassa ja joissa on tarjota myös tulijoille tuotannollista peruskuormaa, kiteyttää kehitysjohtaja Ismo Saaros STX Finland Oy:n Rauman telakalta.

Alueelle toivotaan yrityksiä, jotka voivat tuottaa puistolle lisäarvoa eli käyttää puiston palveluita sekä tuottaa niitä kilpailukykyisesti.

Hanke on mittava ja aikataulullisesti haastava. Neuvotteluja mahdollisten yrittäjien kanssa on jo käyty, ja Saaros uskoo, että sopimuksia päästään solmimaan syksyllä.