Raumallekin on harkittu omaa nettipoliisia

Valtakunnallisesti poliisin ensiaskeleet sosiaalisessa mediassa otettiin aikoinaan IRC-Galleriassa, minkä jälkeen somen ja sen eri palveluiden suosion kasvu on ollut hurjaa.

– Nyt on ollut havaittavissa sitä, että kun nuorten vanhemmat ovat liittyneet Facebookiin, nuoret ovat etsineet uusia sosiaalisen median palveluita omaan käyttöönsä, vanhempi rikospoliisi ja nettipoliisi Sami Grönfors Lounais-Suomen poliisista kertoo.

Hänellä on Facebookissa konstaapeli Sami Grönfors -profiili, jonka kuka tahansa voi pyytää ystäväkseen.

– Täysipäiväisesti en voi verkossa päivystää, mutta nettipoliisina toimiminen vaatii kuitenkin ennen kaikkea juuri läsnäoloa. Voisihan sitä liittyä kaikkiin yhteisöihin Google+ lähtien, jos vain olisi resursseja.

Poliisit toimivat IRC-Gallerian ja Facebookin lisäksi esimerkiksi Twitterissä, Instagramissa ja rekisteröityinä nimimerkkeinä muutamilla keskustelupalstoilla kuten demi.fi:ssä.

– Sosiaalinen media on poliisille hyvä toimintaympäristö asioissa, jotka eivät ole kiireellisiä. Me voimme kaivaa somessa esitettyihin kysymyksiin vastauksen, mikä samalla poistaa painetta puhelinpalvelusta, Grönfors sanoo.

Raumankin toimipisteessä on pohdittu, josko paikallistasolla alettaisiin panostaa somenäkyvyyteen, mutta toistaiseksi asia on jäänyt ajatuksen tasolle.

Lue lisää keskiviikon Länsi-Suomesta.