Raumalta aletaan viedä Kiinaan varpaita ja siipiä – HKScanin saama vientihyväksyntä on uusi aluevaltaus

HKScan on käynnistämässä siipikarjanlihan viennin Suomesta Kiinaan.

HKScan on käynnistämässä siipikarjanlihan viennin Suomesta Kiinaan. 

Kiinaan vietävät tuotteet ovat lähinnä broilerin varpaita ja siipiä. Broilerin liha tulee HKScanin Rauman yksiköstä, jossa on viime vuosina investoitu kasvuun myös viennin näkökulmasta.

Viennin arvioidaan käynnistyvän alkuvuoden 2024 aikana. Keskiviikkona 14. marraskuuta saatu vientihyväksyntä suomalaiselle siipikarjanlihalle on uusi askel yhtiön viennille. HKScan vie tällä hetkellä Kiinaan suomalaista sianlihaa.

– Siipikarjanlihan viennin mahdollistuminen Kiinaan on koko toimialalle iso ja odotettu asia. Se on myös osoitus suomalaisen lihan korkeasta laadusta, sanoo HKScanin toimitusjohtaja Juha Ruohola.

Suomalainen siipikarjanliha on maailmanlaajuisesti vertailtuna ainutlaatuinen, sillä liha on vastuullisesti tuotettua ja antibioottivapaata.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut