Raumalta bussilla suoraan Tallinnaan tai Pärnuun

Raumalta voi tulevaisuudessa lähteä linja-autovuorolla suoraan Tallinnaan tai Pärnuun, kun OnniExpress-halpabussiyhtiö aloittaa Viroon ulottuvat matkailuvuorot heinäkuusta alkaen. Liput tulevat myyntiin touko-kesäkuun vaihteessa.

– Vaivattomuushan tässä on se juju, matkalaukut vaan autoon ja matka kohti Tallinnaa ja Pärnua alkaa kotipysäkiltä. Takaisin tullaan sitten kun siltä tuntuu, sanoo toimitusjohtaja Petteri Keskinen OnniExpressin Porin toimipisteestä.

OnniExpress aloittaa matkailuvuorot Viroon yhteistyössä Helsingin ja Tallinnan välillä autolauttaliikennettä harjoittavan Eckerö Linen kanssa. Matkailuvuoroja on aluksi Porista, Tampereelta, Hämeenlinnasta, Raumalta, Turusta, Salosta, Jyväskylästä, Lahdesta ja Helsingistä useita kertoja viikossa.

Lipunmyynti tapahtuu OnniExpressin verkkokaupan kautta ja bussilipun hintaan sisältyy laivalippu. Hinnoittelussa yhtiö aikoo noudattaa halpabussi-ideaansa. Lippu esimerkiksi Raumalta aina Pärnuun asti olisi vain muutaman kympin.

– Ajamme edestakaiset matkailuvuorot useilta paikkakunnilta viitenä päivänä viikossa. Näin matkustajilla on enemmän valinnanvaraa matkustuspäivien ja majoituksen suhteen, toimitusjohtaja Ilpo Luoma-aho OnniExpressin Jyväskylän toimipisteestä kertoo.