Raumalta valmistuu Vesisankareita

Tapahtumassa pääsee muun muassa tutustumaan kuvan wibit-rataan. Ohjelmassa on sukellusrata, räpyläuintia, pelastusvälineheittoa, pelastusrenkaalla kuljettamista ja pelastusliiveillä uintia. Arkistokuva: Juha Sinisalo

Rauman uimahalli täyttyy koululaisista torstaina 29. syyskuuta, kun Vesisankarit-tapahtuma käynnistyy.

Oppilaat pääsevät koulupäivän aikana tutustumaan monipuolisesti uima- ja pelastustaitoja kehittäviin tehtäviin.

Rauman uimahallin altaat täyttyvät ohjelmasta, kun uimahallin henkilökunta, WinNova Rauman merenkulku ja WinNova liikunnanohjaaja-opiskelijat tutustuttavat kävijöitä tehtävärasteilla vesitaitojen pariin.

Ohjelmassa on muun muassa sukellusrata, räpyläuintia, pelastusvälineheittoa, pelastusrenkaalla kuljettamista ja pelastusliiveillä uintia. Tapahtumassa pääsee lisäksi tutustumaan pelastuslauttaan ja wibit-rataan.

Tapahtuma järjestetään vastuullisesti ja voimassa olevia suosituksia noudattaen.

Vuoden teemoina melonta ja luonnonvedet

Jo vuodesta 2015 toiminut Vesisankarit-hanke kannustaa vesillä liikkumisen harjoitteluun niin uimahallitapahtumissa kuin Vesisankarit-kouluissa. Vesisankarit-tapahtumia on järjestetty jo yli 260 ympäri Suomen.

– Kesän 2021 ennätykselliset helteet lisäsivät valitettavasti hukkumiskuolemia. Herättelemmekin koululaisia harjoittelemaan vesillä liikkumiseen liittyvää osaamista jo pienestä pitäen. Vesisankarit-tapahtumat ovatkin loistava tilaisuus opetella vesitaitoja käytännössä. Vesisankarit-koordinaattori Paula Liljeström Koululiikuntaliitosta sanoo.

Vuoden 2022 tapahtumien teemoina ovat melonta ja luonnonvedet. Yhteistyö perheyritys Melomon kanssa mahdollistaa kaksi packraftiä eli ilmatäytteistä kanoottia testattavaksi kaikissa vuonna 2022 järjestettävissä tapahtumissa.

Koululiikuntaliiton koordinoimassa Vesisankarit-hankkeessa ovat mukana Sukeltajaliitto, Suomen Melonta- ja Soutuliitto, Suomen Meripelastusseura, Suomen Punainen Risti, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Uimaliitto sekä Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto. Hanketta tukee Reijo Rautauoman säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.