Raumam Boja vastaa penkkikohuun: Otamme täyden vastuun, asia on jo käsitelty

Lukon epävirallinen kannattajayhteisö Raumam Boja käsitteli rikkoutuneiden penkkien kohtalon KooKoon ja Kouvolan kaupungin kanssa.

| Päivitetty

Lauantaisen KooKoo–Lukko-ottelun katsomokäyttäytyminen on aiheuttanut jälkipuintia. Lukon epävirallisen kannattajayhteisön Raumam Boikatte käyttämässä katsomonosassa oli ottelun aikana rikkoutunut KooKoon arvion mukaan noin 15–30 istuinta.

KooKoon toimitusjohtaja Sakari Välimaa kertoi sunnuntaina iltapäivällä Länsi-Suomelle, että Raumam Boja -kannatusryhmän matkanjärjestäjä on ollut heihin yhteydessä.

– Homma on sovittu sekä KooKoon että Kouvolan kaupungin kanssa. Haluan korostaa, että siinä tuli lumipalloilmiö ja kannattaminen karkasi käsistä. Tuoleilla seistiin, mutta mitään ei tarkoituksenmukaisesti rikottu, Raumam Boikatte ryhmästä kerrotaan nimettömänä.

Raumam Boja haluaa ottaa tilanteesta yhteisesti täyden vastuun ja harmittelee sitä, mihin valoon tapaus lähti kääntymään.

– Se sosiaalisen median päivitys oli typerä, yhden ihmisen ajattelematon teko. Meillä ei ollut missään nimessä tarkoitus leijua asialla, RB:stä viitattiin Facebook-alustalle jaettuun kuvaan tuhoutuneista penkeistä.

Rauman Lukon kannattajayhdistys Lukkofanit ry taasen harmitteli Länsi-Suomelle sunnuntaina sitä, että Raumam Boikatte kanssa oli tullut sanaharkkaa Kouvolan jäähallissa istumapaikoista. Lukkofanit ry kertoi, että RB oli marssinut seisomaan heidän varaamilleen paikoille katsomon eturiviin niin, että takaa ei nähnyt mitään.

– Sekään ei ollut meiltä tyylikkäimmin hoidettu tilanne. Mutta siellä oli siis jo alunperin pääsylippuja sekaisin niin, että meidän väkeä olisi istunut heidän joukossaan ja päinvastoin. Järjestysmiehetkin olivat sitä mieltä, että meidän oli parasta istua siinä alariveillä, RB viestii.

Lukkofanit ry:n mukaan Raumam Boikkatte väite ei pidä paikkaansa.

– Meillä oli rivit 1-7 ihan järjestyksessä. Sain liput kotiini jo ennen joulua, Lukkofanit ry:n matkanvetäjänä toiminut Pekka Elo painottaa.

– Jo siinä vaiheessa, kun olen liput tilannut, olen esittänyt toiveen, että pääsisimme Raumam Boikkatte eteen istumaan, koska heillä on usein isoja lippuja, joiden takaa olisi vaikea nähdä.

Lukon toimitusjohtaja Timo Rajala tuomitsee lauantain tapahtumat. Seura ei kuitenkaan ole esimerkiksi asettamassa porttikieltoja Raumam Bojille.

– Ei me missään tapauksessa Lukkona tuollaista suvaita, hän painottaa.

– En ole ollut paikalla, mutta mitä tv:stä seurasin, kannustus oli hyvää. Se on selvää, ettei tuollainen ole millään tavalla hyvää PR:ää raumalaiselle jääkiekolle ja fanikulttuurille. On valitettavaa, että tuollaista tapahtuu.

Muokattu 17.52: Lisätty Timo Rajalan kommentit.

Muokattu 20.11: Päivitetty Lukkofanien kommentti, ettei Raumam Boikkatte väite sekaisin myydyistä lipuista pidä paikkaansa.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut