Rauman agentti-kangaskasseja voi lainata kirjastosta tai ostaa omaksi

Lähdemme liikkeelle pienellä kokeiluerällä. Mikäli kangaskasseille riittää lainaajia ja liikkuvuutta, voidaan määrää lisätä, sanoo kirjastopalveluiden johtaja Karri Hara. Kuva: Rauman kaupunki

Rauman kaupungin lanseeraama Rauma-agenttiteema näkyy jatkossa myös kangaskasseissa. Pääkirjastosta sekä Kourujärven, Pyynpään ja Lapin lähikirjastoista voi lainata 23.huhtikuuta alkaen agentti-kangaskasseja kirjojen lainaamisen yhteydessä.

Idea kangaskassien lainaamisesta perustuu muovin käytön vähentämiseen.

– Lähdemme liikkeelle pienellä kokeiluerällä. Mikäli kangaskasseille riittää lainaajia ja liikkuvuutta, voidaan määrää lisätä, sanoo kirjastopalveluiden johtaja Karri Hara.

Kasseihin on kiinnitetty viivakoodi, joka luetaan lainaamisen yhteydessä. Agentti-kassien laina-aika on 28 vuorokautta. Lainan voi uusia halutessaan joko kirjastossa tai Satakirjastojen nettisivujen kautta. Kangaskassit tulee palauttaa kirjaston palvelutiskille – ei palautusautomaattiin.

Kirjastohenkilökunnan toiveena on, että agentti-kangaskasseja käytettäisiin vain kirjaston kirjojen kuljettamiseen ja säilyttämiseen.

Agentti-kassin voi ostaa myös omaksi

Mikäli agentti-kangaskassin haluaa ikiomaksi, kannattaa suunnata Rauman kaupungin palvelupiste Pyyrmaniin.

Agentti-kasseja myydään Pyyrmanissa viiden euron kappalehintaan.