Rauman aluesairaala sai uutta toivoa

Rauman aluesairaalan tulevaisuutta ei olekaan vielä lyöty täysin lukkoom. Hallituksen sote-linjaukset antavat mahdollisuuden uusille toimintamalleille.

Hallitus julkisti keskiviikkona uuden linjauksensa sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksesta.

Tärkein linjaus lienee se, että valinnanvapaus toteutuu, kun tuottaja ja järjestäjä erotetaan. Samassa yhteydessä julkinen ja yksityinen tuottaja asetetaan lainsäädännön tasolla sosiaali- ja terveyspalveluissa samaan asemaan.

– Valinnanvapautta avattiin nyt reippaasti. Erityisesti tämä yhtiöittäminen on uusi asia, joka selventää tilannetta, toteaa Rauman vt. sosiaali- ja terveysjohtaja Marja-Leena Alho.

Alho näkee uuden linjauksen tuovan uusia mahdollisuuksia myös Raumalle.

– Meidän pitää miettiä onko järkevää tehdä yhtä isoa julkisen sektorin terveyspalvelutuottajaa vai voisiko maakunnan alueella olla sittenkin useampia pienempiä toimijoita. 

Vaativat erikoissairaanhoidon palvelut ja päivystys pitää edelleen keskittää mutta jäljelle jää paljon toimintaa, jota voitaisiin tarjota Raumalta käsin.

– Näen, että poliklinikkatoiminta ja päiväkirurgia sekä jotkut muut suunnitellut leikkaukset voitaisiin hoitaa Raumalla. Jos julkinen sektori ei sitä mahdollisuutta kuntalaisille tarjoa, tulee sitä varmasti tarjoamaan yksityinen palveluntuottaja. Meillä on kuitenkin jo kaikki puitteet ja toimintamallit kunnossa.
 

JATKA JUTUN LUKEMISTA NÄKÖISLEHDEN PARISSA

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.