Rauman edustalla pohjakosketuksen ottanut rahtialus jatkaa matkaansa

Pohjakosketuksen saanut alus hinattiin Rauman satamaan, mistä se jatkaa matkaansa lauantaina Kuva: Hannu Asumalahti

Tiistaina 16. päivä Rauman edustalla Rihtniemessä pohjakosketuksen ottanut hollantilaisalus M/S Timca poistuu Rauman satamasta lauantaina kolmelta iltapäivällä.

Kyseessä on 200-metrinen rahtialus, joka ajoi karille Rauman väylällä varhain kyseisenä aamuna. Alus pääsi kuitenkin jatkamaan matkaansa Rauman satamaan.

Päivystävä palomestari Timo Nurminen kertoi tuolloin Länsi-Suomelle, että toinen konehuone ja laivan omat pumput olivat karille ajon jäljiltä veden peitossa. Alus oli myös selvästi kallistunut, mutta ei uppoamisvaarassa.

Mereen ei päässyt onnettomuuden yhteydessä öljyä tai polttoainetta. Satakunnan pelastuslaitos ehti varautua öljyntorjuntaan, mutta aluksen kaksoispohjan ansiosta vuotoa ei tullut.

Onnettomuustutkintakeskus (Otkes) on päättänyt käynnistää turvallisuustutkintalain nojalla varsinaisen tutkinnan alankomaalaisen M/S Timcan karilleajon johdosta.

Alus matkaa Raumalta tiettävästi Latvian Klaipedaan hinaajan avustamana.

Lisää aiheesta

Vain tilaajille Öljyntorjunta jäissä on aina arvaamatonta - entä jos Rihtniemen mutkassa olisi tapahtunut iso öljyvahinko?

Otkes vahvisti: Timcasta käynnistyy varsinainen tutkinta – tutkintaryhmän kokoonpano selvillä

200-metrinen rahtialus sai pohjakosketuksen Rauman edustalla – öljyä ei päässyt mereen, alusta pumpataan tyhjäksi laivan omilla pumpuilla

Vain tilaajille Onnettomuustutkintakeskus aloittaa hyvin todennäköisesti tutkinnan Rauman edustalla sattuneesta M/S Timcan karilleajosta, kertoo johtaja Veli-Pekka Nurmi