Rauman Energia myi viime vuonna kaukolämpöä kymmenyksen edellisvuotta enemmän

Käyttökeskuksen koneita seuraavat Rauman Energian käyttö- ja kunnossapitoinsinööri Taru Telén sekä käyttö- ja kunnossapitopäällikkö Ville Liukas pääsivät viime vuonna melko helpolla, koska sähköverkossa oli ennätysvähän vikoja. Kuva: Rauman Energia

Kylmät talvisäät nostivat Rauman Energian sähköverkossa viime vuonna siirretyn energiamäärän 286 GWh:iin.

Lähes seitsemän prosentin kasvu selittyy kylmien talvikuukausien aiheuttamasta lämmitystarpeen lisääntymisestä sekä teollisuuden lisääntyneestä sähkönkäytöstä, sähköyhtiö tiedottaa.

Myös kaukolämmön myynti kasvoi reilut 10 prosenttia, ja myyntimäärä oli 265 GWh.

- Rauman kaukolämpö on pitänyt hyvin pintansa kiristyvässä kilpailutilanteessa, kaukolämpöjohtaja Jouni Kartano toteaa.

Rauman Energia investoi viime vuonna kaukolämpöverkkoon 2,75 miljoonaa euroa.

Kappelinluhdan matalalämpöalueen saneerausprojekti jatkui neljättä kesää. Projekti saadaan päätökseen tämän kesän jälkeen.

Noin 1,3 miljoonaa euroa maksaneen siirtolinjan rakentaminen Lakarin logistiikka- ja yritysalueelle saatiin päätökseen viime lokakuussa.

Sähköverkon investoinnit olivat viime vuonna 3,5 miljoonaa euroa. Säävarman sähköverkon rakentaminen jatkui, ja maakaapelin osuus Rauman Energian jakeluverkosta on nyt 72,5 prosenttia.

Maakaapelia asennettiin viime vuonna 54 kilometriä ja purettiin ilmajohtoja 14 kilometriä.

Rauman Energian sähköverkossa oli viime vuonna vikoja ennätyksellisen vähän. Asiakkaan keskimääräinen keskeytysaika oli 12 minuuttia.