Rauman Energia on tyytyväinen biokattilan käynnistämiseen – kaukolämmön hinnankorotusta tarkastellaan helmikuussa

Rauman Energia väläyttää, että osa hinnankorotuksesta voitaisiin perua.

| Päivitetty

Rauman Energia kertoo ottaneensa tyytyväisenä vastaan Rauman Biovoiman tiedotteen, jossa kerrottiin sen voimalaitoksen toisen biokattilan käynnistämisestä. Voimalaitos tuottaa jälleen Rauman Energialle biopolttoaineilla tuotettua kaukolämpöä. 

Tammikuussa kerrottua kaukolämmön hinnankorotusta tarkastellaan Rauman Energian mukaan helmikuussa.

Biovoiman kahden biopolttoainekattilan käyttö on ollut tauolla lakkojen takia. Toista kattilaa voidaan käyttää Rauman Energian mukaan toimihenkilöinen ja muiden apuvoimien avulla toistaiseksi.

– Kun biokattila on käynnissä, riski tehorajoitustarpeille käytännössä poistuu. Asiakkaat voivat olla huoletta, sillä kaukolämmön saanti on tällöin Raumalla turvattu, Rauman Energian toimitusjohtaja Marko Haapala sanoo tiedotteessa.

– Öljy pysyy kuitenkin varapolttoaineena häiriötilanteisiin ja mahdollisten pakkasjaksojen huippukulutustilanteisiin, sillä vain toinen kattiloista on käytettävissä

Aiemmin tammikuussa Rauman Energia korotti kaukolämmön hintaa väliaikaisesti. Nyt yhtiö kertoo, että hinnankorotuksen suuruus otetaan uuteen tarkasteluun helmikuun aikana.

– Mikäli kaukolämpöä pystyttäisiin tuottamaan tästä lähtien normaalisti biopolttoaineilla, osa korotuksesta voitaisiin perua. Korotuksen suuruus otetaan uudelleen tarkasteluun helmikuun aikana, kun lakon todelliset vaikutukset ovat tiedossa. Pyrimme kaikin tavoin minimoimaan vaikutukset asiakkaillemme, Haapala sanoo tiedotteessa.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut