Rauman Iltanäyttelijöille uusi koti Merimakasiinista – myös kesäteatteripaikka vaihtuu Vasaraisten koululle.

Harrastajateatteri tuo pikkujouluihin kevyen musiikki-ilottelun. Ensi vuonna on juhlavuoden aika.

Rauman Iltanäyttelijät täyttää ensi vuonna 60 vuotta. Yhdistyksen uusi harjoittelu- ja esityspaikka on Merimakasiini. Nykyinen puheenjohtaja Riikka Selin on tiloihin tyytyväinen.

Rauman Iltanäyttelijöiden puheenjohtaja Riikka Selin on tyytyväinen. Perinteikkään raumalaisen harrastajateatterin vaikeat vuodet ja toiminnan hiipuminen on selätetty. Ensi vuonna 60 vuotta täyttävä yhdistys on saanut uudet harjoitus- ja esitystilat Merimakasiinin yläkerrasta.

– Tähän saakka olemme harjoitelleet muun muassa Freinet-koululla ja kellariteatterilla, välillä myös toistemme olohuoneissa, takapihoilla ja terasseilla, Selin kuvailee.

Merimakasiiniin harrastajateat- teri tuo 17.11.–2.12. Otetaan sille -esityksen. Tunnin mittainen musiikkipitoinen esitys on Riikka ja Lotta Selinin käsikirjoitus.

Ohjaus on Riikka Selinin ja rooleissa nähdään Tiina Karlsson, Marja-Elina Aerila ja Sanni Tapani.

Pikkujouluun sopiva kepeä näytelmä on ollut ohjelmistossa jo aiemmin, mutta nyt sitä esitetään uudella kokoonpanolla. Otetaan sille -esityksestä on myös kolme vierailuesitystä.

Toinen näytelmä maaliskuussa

Merimakasiinin yläkerran sali on Riikka Selinin mukaan toimiva teatteriesityksille. Toistaiseksi siellä ei ole esiintymiskoroketta, mutta siitä on Selinin mukaan ollut paikkaa vuokraavan Rauman merihistoriallisen seuran kanssa puhetta.

Maaliskuussa teatteriyhdistys valmistaa tilaan raumalaisen Marko Östmanin kirjoittaman ja ohjaamaan draamanäytelmän Mutta muistaisin sinut. Sen aiheena on muistisairaus.

Myös Östmanin Piippuhyllyn Patterström -lastennäytelmälle on tulossa jatkoa ensi vuonna.

Iltanäyttelijät jatkaa myös yhteistyötä Eurajoen kristillisen opiston sekä Eurajoen yhteiskoulun ja lukion kanssa Hiomaton timantti -musikaaliproduktiossa, jossa se vastaa puvustuksesta.

Koulun pihaan kesäteatteria

Myös yhdistyksen kesäteatteripaikka vaihtuu ensi vuonna. Harrastajateatteri on kolme viimeistä kesää esittänyt Östmanin näytelmätrilogiaa Kalatorilla. Uudeksi esityspaikaksi on löytynyt Vasaraisten koulun piha, jonne tehdään Heikki Luoman televisiosta tuttu Mooseksen perintö -komedia. Sen ohjaa Riikka Selin.

Iltanäyttelijät esitti Luoman Vain muutaman huijarin tähden -näytelmää jokunen vuosi sitten Unajassa.

– Mooseksen perintöön onkin tulossa paljon yhdistyksen vanhaa kaartia.

Koulun pihaan rakentuva kesäteatteri yli kolminkertaistaa Selinin mukaan yleisömäärän aiempiin esityksiin Vanhassa Raumassa. Paikalle on tulossa katettu katsomo, jonka yhdistys rahoittaa itse.

Kesäteatteria monessa paikassa

Rauman Iltanäyttelijät on viime vuosien aikana ehtinyt tehdä kesäteatteria monessa paikassa, viimeisimpänä Kalatorin lisäksi muun muassa Pyhärannan Santtiolla ja Mantereenpäässä Raumalla.

Harrastajista ei Selinin mukaan tällä hetkellä ole pulaa. Mukana on liki 40 harrastajanäyttelijää.

Yhdistys aloitti toimintansa 60 vuotta sitten Raumanlinnasta ja se on yhtä koronavuotta lukuun ottamatta jatkunut katkeamattomana. Yhdistyksen kunniapuheenjohtaja on Jarmo ”Jankke” Koski, joka on ainoa elossa oleva perustajajäsen.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut