Rauman ja Porin McDonald'sit siirtyvät pelkkään take away -ruokailuun – saleissa ruokailu keskeytyy toistaiseksi

Koronaepidemian hillitsemiseksi mahdollisuus ruokailla ravintolasaleissa keskeytyy Rauman ja Porin McDonald’seissa perjantaina 27. maaliskuuta.

Autokaistat palvelevat asiakkaita, ja ruokaa on mahdollista noutaa mukaan kotiin myös sisältä ravintoloista kontaktivapaasti. Porin ravintolasta on mahdollista tilata ruokaa myös kotiinkuljetuksella. Toimenpiteillä pyritään varmistamaan turvallinen asiointi ja työskentely McDonald’s-ravintoloissa.

Yrittäjä Johanna Junkkari on luotsannut Rauman ja Porin McDonald’s-ravintoloita viime kesästä asti.

– Asiakkaiden ja työntekijöiden turvallisuus on ykkösasia, sanoo Junkkari.

Rauman McDonald’sin 25. juhlavuosi käynnistyy nyt toisenlaisin juhlamenoin kuin alun perin oli kaavailtu. Kakkukahvien sijaan keskittyminen on suunnattu poikkeusoloihin sopeutumiseen ja työpaikkojen säilyttämiseen.

– Olen todella ylpeä omasta henkilökunnastani. He ovat sopeutuneet erinomaisesti jatkuvasti muuttuvaan tilanteeseen, jota kukaan meistä ei osannut vielä hetki sitten edes kuvitella, Junkkari jatkaa.

Hänen ravintolansa työllistävät yhteensä noin 100 henkilöä.

Myös Subway-ravintolat siirtyvät jo perjantaina take away -myyntiin. Ravintolat siis sulkevat asiakastilansa toistaiseksi, ja syöminen paikan päällä ei ole enää perjantaista eteenpäin mahdollista.

Asiakkaiden palveleminen ei kuitenkaan keskeydy: ketjun ravintolat myyvät edelleen ruokaa noudettavaksi mukaan tai kuljetettavaksi asiakkaiden koteihin. Suomessa on myös autokaistallisia Subway-ravintoloita, joista saa haettua ruokaa normaaliin tapaan.

Juttua muokattu klo 13.33. Lisättu Subwayn tiedot.