Rauman jätehuoltomääräykset muuttuvat heinäkuussa – muutoksia taloyhtiöiden velvoitteisiin

Sekajäte-termi poistuu, ja jatkossa jätteenpolttolaitokselle menevästä jätteestä käytetään nimitystä polttokelpoinen jäte. Lasi- ja muovipakkausten sekä metallin erilliskeräysvelvoite koskee jatkossa kaikkia vähintään viiden asunnon taloyhtiöitä

Muovipakkausten keräys tulee velvoitteeksi vähintään viiden asukkaan taloyhtiöille Raumalla. Kuva: arkisto/Juha SInisalo

Rauman kaupungin jätehuoltomääräykset muuttuvat heinäkuun alussa. Kaupungin tiedotteen mukaan muutoksia tulee termistöön, taloyhtiöiden keräysvelvoitteisiin sekä jäteastioiden lukitsemista koskeviin sääntöihin.

Sekajäte-termi poistuu käytöstä, ja jätteenpoistolaitokselle menevästä jätteestä käytetään nimitystä polttokelpoinen jäte.

Lasi- ja muovipakkausten sekä metallin erilliskeräysvelvoite koskee jatkossa kaikkia vähintään viiden asunnon taloyhtiöitä. Tähän asti viiden asunnon raja on koskenut kartonkipakkauksia ja biojätettä. Siirtymäaikaa keräysvelvoitteen muutoksen tekemiseen on 1.6.2022 asti. Kartonkien ja biojätteen velvoiteraja ei muutu.

Myös jäteastioiden lukitsemista koskevat säännöt muuttuvat. Uudet lukittavat kohteet tai vanhojen lukkojen päivitykset tulee hoitaa niin, että jätteenkuljettajan yleisavain sopii joko lukkoon tai avaimen säilytyslokeroon.

Muovipakkaustyhjennykset tulee tilata Rauman seudun jätehuoltolaitokselta sähköpostiosoitteesta jatehuollonlaskutus@rauma.fi tai puhelinnumerosta 040 833 1060. Lasipakkausten ja metallin astiatyhjennykset saa vielä toistaiseksi kilpailuttaa itse.

Uuden jätelain myötä biojätteen erilliskeräys tai kompostointi tulee pakolliseksi kaikkiin kiinteistöihin yli 10 000 asukkaan taajamissa muutaman vuoden sisällä.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut