Rauman joukkoliikenteen liput uudistuvat – vanhaa korttia ei voi ladata heinäkuun jälkeen

Rauman kaupunkilippujen hinnat ja ominaisuudet säilyvät ennallaan, vaikka liput siirtyvät uusille matkakorteille. Kuva: arkisto/Juha Sinisalo

Rauman kaupungin ja ympäröivien kuntien käytössä olevat joukkoliikenteen kaupunki- ja seutuliput uudistuvat elokuun alusta lähtien. Taustalla on liikennepalvelulaki, jonka myötä lipputuotteet uudistuvat valtakunnallisesti. Samalla nykyiset matkakortit vaihdetaan uusiin tunnistepohjaisiin matkakortteihin.

Rauman kaupunkilippujen matkakortit uudistuvat  elokuun alusta alkaen. Vanhojen lippujen myynti päättyy heinäkuun viimeisenä päivänä ja uusien myynti alkaa elokuun ensimmäisenä.

Elokuusta lähtien liput ladataan Matkahuollon uudistetulle matkakortille, joten matkakortti tulee vaihtaa uuteen. Nykyisellä kortilla olevat matkat voi käyttää loppuun 31.8. asti ennen kortin uusimista tai siirtää uudelle matkakortille Matkahuollossa.

Lipputuotteen voi hankkia Matkahuollon toimipisteistä, matkakortteja myyviltä Matkahuolto-asiamiehiltä ja Matkakorttikaupasta. Lipputuotteiden hinnat eivät muutu.

Satakunnan seutulipun myynti päättyy 31.7. ja tilalle tulee erilaisia yhteysvälikohtaisia kausilippuja. Korvaavista kausilipputuotteista vastaavat yhteysvälien liikennöitsijät. Nykyisellä kortilla olevan tuotteen voi käyttää loppuun 31.8. asti ennen kortin uusimista.

Lipputuotteita on saatavilla Matkahuollon toimipisteistä, matkakortteja myyviltä Matkahuolto-asiamiehiltä ja Matkakorttikaupasta. Uusien kausilippujen hinnat ovat nykyisten seutulippujen kaltaiset, mutta niiden kelpoisuudet ovat vanhoja seutulippuja rajatumpia. Uudet kausiliput kelpaavat ainoastaan lippuun merkityllä yhteysvälillä.

Yhteysväleillä Rauma–Pori, Rauma–Eura–Säkylä ja Rauma–Laitila seutulippuja korvaavat Satakunnan Liikenteen työmatkaliput.

Yhteysvälin Rauma–Pyhäranta–Uusikaupunki korvaavista lipputuotteista saa tiedon liikenteenharjoittaja TLO:lta eli LS-Liikennelinjat Oy:ltä. Yhteysvälin Harjavalta–Kiukainen–Panelia–Rauma korvaavista kausilipputuotteista voi tiedustella liikenteenharjoittaja Satakunnan Palvelutaksi Oy:ltä.

Ohjeet kaupunki- ja seutulipuilla matkustaville

1. Käytä nykyisellä matkakortillasi oleva kaupunki- ja seutulippu loppuun lipun voimassaoloaikana.

2. Tämän jälkeen

  • Käy vaihtamassa lippusi ja matkakorttisi Matkahuollon toimipisteessä. Uudesta matkakortista veloitetaan 6,50 euron matkakorttimaksu, jos vanha matkakortti on yli 9 kuukautta vanha.
  • Vaihtoehtoisesti tilaa uusi lippu ja matkakortti Matkakorttikaupasta, osoitteesta kauppa.matkahuolto.fi. Verkkokaupasta tilatusta matkakortista peritään 6,50 euron matkakorttimaksu, mutta ei muita lähetys- tai toimitusmaksuja.
  • Korttikaupassa tuote esialustetaan. Alustetun tuotteen voi ostaa Matkahuollon toimipisteistä, R-kioskeilta, busseista ja älypuhelimen Matkahuolto Bussiliput-sovelluksesta, jos käytössä on NFC-lukuominaisuudella varustettu Android-puhelin. Lipputuotteen voimassaolo alkaa aktivointihetkestä.

3. Vanhaa matkakorttia ei voi ladata 31.7. jälkeen.

Lisää aiheesta

Vain tilaajille Kutsukyyti pikkubussilla voisi jatkossa korvata isoja busseja