Rauman joulukuisen murtosarjan tutkinnassa käänne: tutkinta laajeni Turkuun, ja poliisilla on "mahdollisesti" epäiltykin: "Kyllä me näitä sarjana tutkitaan"

Tapauksen tutkinnanjohtaja Tuomas Kuure toteaa, että Rauman ja Turun seuduilla tapahtuneita murtoja tutkitaan tässä vaiheessa sarjana.

Raumalla joulukuussa tapahtuneiden asuntomurtojen tutkintavastuu on siirtynyt Lounais-Suomen poliisilaitoksen sisällä Turkuun, kerrotaan Rauman poliisiasemalta. Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tuomas Kuure Turusta vahvistaa tiedon.

– Näin on. Siirto tehtiin tämän viikon alussa, Kuure sanoo.

Poliisi tiedotti murroista tammikuun alussa ja kertoi, että ainakin viiteen omakotitaloon Pyynpään ja Lensunkallion alueilla oli murtauduttu joulukuun aikana.

Raumalla asuntomurtojen sarja: asuntoihin on murtauduttu asukkaiden ollessa poissa – tällaisista havainnoista kannattaa nyt ilmoittaa matalalla kynnyksellä, sanoo poliisi

Miksi tutkinta siirrettiin Turkuun?

– Kyllä me näitä sarjana tutkitaan. Oli järkevämpää keskittää kaikki sitten yhteen paikkaan, Kuure vastaa.

Mutta onko vastaavia tekoja siis tutkinnassa muuallakin kuin Raumalla?

– Kyllä meillä tässä Turun seudullakin on asuntomurtoja, joita yritetään saada kaikkia sarjoitettua. Sellainen ajatus tässä on, että yrittäisimme saada kaikki [Turun ja Rauman murrot] sitten samaan pakettiin, Kuure toteaa.

Onko epäiltyä? "Mahdollisesti"

Onko poliisilla asiassa epäilty tai epäiltyjä?

– Mahdollisesti. Monikkoa en lähtisi tässä käyttämään. Katsotaan, liittyvätkö nämä toisiinsa. Jos ilmi tulee useampia epäiltyjä, tutkitaan, liittyvätkö he sitten toisiinsa, Kuure vastaa jokseenkin arvoituksellisesti.

Turun seudun murroista Kuure on vaitonainen.

– Vastaavista määristä puhutaan kuin Raumallakin, eli yksittäisiä murtoja.

Kummankaan seudun osalta Kuure ei kommentoi, onko anastettua omaisuutta löydetty vielä.

Havaitsitko teon verekseltään? Soita 112

Asiasta ensimmäisen kerran tiedottaessaan poliisi toivoi yleisöltä vinkkejä varsin matalallakin kynnyksellä: kaikista havainnoista kannattaa ilmoittaa.

Kuure toteaa olevansa tapauksen tutkinnanjohtajana niin tuore, ettei ole vielä ehtinyt kaikkiin tapauksen yksityiskohtiin kuten esimerkiksi poliisin saamien mahdollisten vinkkien sisältöön.

– Kaikki vinkit otetaan yhä ilolla vastaan. Ja varsinkin jos havaitsee tällaisen asuntoon kohdistuvan teon, välittömästi yhteys poliisiin. Jos asian havaitsee heti verekseltään, soitto 112:een ilman että menee itse asuntoon sen enempää itse sisälle, Kuure ohjeistaa.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut