Rauman Joulupuulla päivystetään vielä sunnuntaihin asti

Anneli Elo (oik.) piipahti keskiviikkona projektipäällikkö MInna Lahtosen (vas.) ja Ainomaija Kylänpään emännöimällä Joulupuulla Prismassa. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Raumalla Prismassa järjestettävä Joulupuu-keräys on käynnissä vielä tämän viikon loppuun asti eli viimeinen keräyspäivä on sunnuntai.

Keräyksellä varmistetaan, että seudun lapset, jotka perheen rahallisen tai sosiaalisen tilanteen vuoksi olisivat jäämässä ilman lahjaa, saavat myös jouluna paketin.

– Joulun alla on hyvä muistaa, että osa kaupunkimme lapsista elää joulunsa eriarvoisessa asemassa eivätkä lahjakääröt ole kaikille lapsille itsestäänselvyys, keräyksen tiimoilta muistutetaan.

Ilmoittautumisia kerätään

Perinteinen Joulupuu-keräys järjestetään Rauman kaupungin ja Nuorkauppakamarin yhteistyönä. Nuorkauppakamarilaiset päivystävät reilun viikon ajan Prisman Joulupuulla, minkä jälkeen kaupungin oppilashuolto huolehtii lahjojen jaosta.

Tänä vuonna tietosuojalain eli GDPR:n muutoksen vuoksi lahjan tarvitsijoiden tulee erikseen ilmoittautua verkkolomakkeen kautta. Se löytyy kaupungin verkkosivuilta osoitteesta rauma.fi/joulupuu.

Lomake on avoinna tänään keskiviikkona vielä klo 22 asti.

Lahjatoiveet ja toivojien tiedot käsitellään luottamuksellisesti. Rekisteri on voimassa tämän keräyksen ajan ja se hävitetään, kun joululahjat on toimitettu niiden saajille noutopaikoista aattoa edeltävällä viikolla.

Valmiita paketteja

Joulupuulle tuotavien lahjojen tulee olla uusia ja valmiiksi paketoituja.

Lahjakortit käyvät myös keräykseen, mutta rahalahjoituksia Joulupuulla ei voida ottaa vastaan.

– Jokainen keräykseen osallistuva lahjoittaja voi itse päättää lahjan sisällön ja sen arvon, projektipäällikkö Minna Lahtonen kertoo.

Lisää aiheesta

GDPR vaikuttaa Joulupuu-keräykseenkin – lahjan tarvitsijoiden pitää itse ilmoittautua erillisellä lomakkeella