Rauman joulutorilla ensimmäistä kertaa anniskeluoikeudet

Rauman joulutori avataan tänään Tonttujen yö -tapahtumassa. Nyt joulutorille on myönnetty ensimmäistä kertaa anniskeluoikeudet, kun aluehallintoviraston alkoholitarkastaja näytti vihreää valoa Osteria da Filippon ja Ketunleivän yhteiskojun lupahakemukselle.

– Jokaisena syksynä lupaa on yritetty joulutorille saada ja nyt sinnikäs kanssakäyminen avin kanssa palkittiin, Rauma-isäntä Hannu Pärssinen sanoo.

Luvan saaminen on aikaisempina vuosina jäänyt hiertämään muun muassa siitä, että tapahtuman kohderyhmänä on vahvasti lapsiperheet ja lupaprosessissa on käsitelty myös luvan edellyttämiä kiinteitä, katoksellisia ja seinällisiä myyntikojuja.

– Nyt luvan hakija oli alusta asti positiivisella asenteella ja lähti ottamaan kaikkia luvan edellytyksiä huomioon. Tärkeää on, että lasten juhlaa ei esimerkiksi mainonnassa lähdetä yhdistämään alkoholiin, alkoholiylitarkastaja Petri Puheloinen sanoo.

Alkoholin nauttimista varten kahden kojun väliin on rajattu alue pienistä kuusista ja aidasta.

– Anniskelualue pitää aina olla rajattu oli kyseessä sitten ravintola tai joulutori. Raumalla rajaus oli tehty fiksusti, se sopi joulutoritunnelmaan, Puheloinen sanoo.

Tänä vuonna ensimmäistä kertaa Rauman joulutorihistoriassa kaikki kymmenen torikojua ovat käytössä.

Tonttujen yötä vietetään Rauman torilla tänään kello 18–21.