Rauman yrittäjät on myymässä joulutorin kojut Riku Räsäselle

Vuonna 2012 joulutoria vietettiin talvisissa tunnelmissa. Kuva: Janne Rantanen

Rauman yrittäjät on päättänyt luopua kojumuotoisen joulutorin järjestämisestä torilla. Jouluisia toritunnelmia vietettiin viime talvena Raumalla järjestyksessään viidettä kertaa.

Jouluista toritunnelmaa päästään tulevanakin talvena Raumalla kokemaan, sillä kojumuotoinen joulutori tulee näillä näkymin siirtymään Riku Räsäsen järjestämäksi Vanhan Rauman kesäpihana tunnettuun miljööseen Savilankadulle.

– Emme ole aikaisemmin halunneet kilpailla kauppatorin joulukojujen kanssa, mutta kojujen omistusoikeuden siirtymisen myötä tuo tulppa piha-alueen kehittämisen tieltä poistuisi, Räsänen kertoo.

– Virkeä piha-alue tulisi olemaan hyvä linkki esimerkiksi tulevan kauppakeskuksen ja Vanhan Rauman välillä, hän suunnittelee.

Kojujen myynnistä huolimatta yrittäjäyhdistys on jatkossakin mukana jouluisen Rauman järjestelyissä.

– Yhdistykselle kojumuotoisen joulutorin järjestäminen on ollut omalla tavallaan raskas rasti. Yksityisellä yrittäjällä on mahdollisuus käyttää enemmän paukkuja toiminnan pyörittämiseen, Rauman yrittäjien toiminnanjohtaja Riikka Piispa kertoo.

Muutoksen tarkoituksena on monipuolistaa Rauman joulua, kun kauppatorin joulutarjonnan ja -ohjelman lisäksi saadaan toimintaa muuallekin Vanhaan Raumaan.