Rauman kansalaisopistossa on ollut korona-altistumistilanne – yhdeksän opiskelijaa asetettu karanteeniin

Raumalla on todettu torstaina yksi uusi koronavirustartunta, tiedottaa Satakunnan sairaanhoitopiirin tartuntatautiyksikkö.

Tartunnan saanut henkilö on ehtinyt osallistua ennen oireiden alkamista Rauman kansalaisopiston Italia 2 -ryhmän tunnille tiistaina 29.9. 

– Tunnilla on pyritty noudattamaan turvavälejä ja hyvää käsihygieniaa. Tartuntariski oppituntiin liittyen on melko vähäinen, mutta koska ryhmä on ollut melko kauan yhdessä ja on myös tehty ryhmätöitä, Rauman tartuntatautiviranomaiset ovat asettaneet yhdeksän ryhmän henkilöä karanteeniin, kertoo sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava ylilääkäri Raija Uusitalo-Seppälä tiedotteessa.

Muita lähialtistuneita on kuusi, eli karanteenissa on yhteensä 15 altistunutta.

Tartunta on saatu Pohjois-Suomen matkalla, todennäköisesti Ylläksellä, josta on viime päivinä raportoitu useita tartuntoja ympäri Suomen. Myös muualta kotoisin oleva matkakumppani on sairastunut.

Opetus ollut Rauman lukion tiloissa

Opetusryhmä on toiminut Rauman Lyseon lukion tiloissa. Muilla lukion tiloissa tiistai-illan jälkeen olleilla ei katsota olevan tartuntariskiä, eivätkä karanteeniin asetetut henkilöt ole altistaneet muita.

– Ilmenneen koronatapauksen myötä luokkatilassa sekä luokkatilan läheisissä saniteettitiloissa suoritetaan varotoimenpiteenä vielä tehostettu siivous perjantaiaamuna 2.10., ennen lukio-opetuksen alkamista. Tilat ovat käyttäjille turvalliset, sivistystoimialan toimialajohtaja Soile Strander kertoo Rauman kaupungin tiedotteessa.

Kansalaisopiston toiminta jatkuu normaalisti eikä tapaus muihin ryhmiin liittyen tuo siellä muille lisäriskiä. Nyt karanteeniin asetettavat eivät ole altistaneet muita. Käytössä ollut luokkahuone varmuuden vuoksi tehostetusti siivotaan, vaikka kosketustartunta tiloista ei ole todennäköinen.

– Tapaus tuo esiin, että vaikka Satakunnassa COVID:n esiintyvyys on matala, varotoimia ei sovi unohtaa ja erilaisissa ryhmäkokoontumisissa ja harrasteissa kannattaa varotoimia noudattaa. Etenkin riskiryhmään kuuluvien on syytä käyttää suu-nenäsuojusta tilanteissa, joissa turvaväliä ei pysty noudattamaan, Uusitalo-Seppälä muistuttaa.

Satakunnassa ollaan epidemiologisesti perustasolla

Satakunnassa tapauksia on todettu kaikkiaan 95 ja Satakunta on edelleen epidemiologisesti perustasolla. Esiintyvyys on Suomen pienimpiä. THL:n maskisuositus perustasollaan on voimassa Satakunnassa.

Hygieniaohjeista, turvaväleistä ja herkästä oireisena testeihin hakeutumisesta sekä siitä, että sairaana ei mennä töihin, kouluun, päiväkotiin tai harrastuksiin on syytä huolehtia.

Juttua muokattu kello 21.29: Lisätty tietoa käytetystä luokkatilasta.