Rauman käsityöläismarkkinoilla jaettiin perjantaina Käsityöläisen kruunu – valloittavat eläin- ja satuhahmot tuttuja myös Kalatorin kävijöille

Anu Isokallio yllätettiin perjantaina Kalatorin käsityöläismarkkinoilla. Kuva: Taito Satakunta ry

Rauman Kalatorin käsityöläismarkkinoilla ojennettiin perjantaina 15. Käsityöläisen kruunu.

Palkinnon sai huittislainen keramiikka-artesaani Anu Isokallio, jonka yrityksen Keramiikkapaja Kruukun valloittavat eläin- ja satuhahmot ovat tuttuja myös Kalatorin kävijöille. Isokallio yllätettin käsityöläismarkkinoilla torven törähdysten saattelemana, kerrotaan Taito Satakunta ry:n tiedotteessa.

Taito Satakunnan mukaan Käsityöläisen kruunu on yhdistyksen huomionosoitus hyvälle yhteistyökumppanilleen, jonka tuotteet ja palvelut ovat laadukkaita.

– Yhteistyötä Anun kanssa on tehty vuosikausia. Kalatorilla Keramiikkapaja Kruukun tuotteet ovat tuttuja ja Anu on tuttu kasvo myyntipöydän takana. Porin Taito Shopissa on ollut lukuisia ikkunanäyttelyitä jouluseimistä, pääsiäisaiheista ja satuhahmoista eri vuodenaikoina, tiedotteessa kerrotaan.

– Anu Isokallion keramiikka on iloisen hersyvää ja hellyttävää. Anu muovaa eläinhahmonsa kuin sarjakuvapiirtäjä, valitsemalla hahmolle ominaisimmat muodot ja viivat - ja niin hahmosta tulee täydellinen ”muutamalla viivalla”. Erityisesti silmät ovat paljon puhuvat.

Kalatorin käsityöläismarkkinat järjestetään tänä vuonna 32. kerran ja Käsityöläisen kruunu jaettiin 15. kerran. Taito Satakunnan mukaan Käsityöläisen kruunua ei voi anoa eikä sitä myönnetä.

– Se ojennetaan käsityöyrittäjälle kiitoksena ja kannustuksena pitkäjänteisestä työstä ja hyvästä yhteistyöstä Taito Satakunta ry:n kanssa. Kruunun ojentamista varten ei järjestetä erillistä tilaisuutta. Se tapahtuu sopivan tilaisuuden tullen saajalleen yllätyksenä.