Rauman katuja koristellaan Pitsiviikon näköisiksi

Pitsiviikko alkaa tämän viikon lauantaina. Tapahtumien viimehetken valmistelut ovat käyneet kuumana jo koko alkuviikon, ja kaupunki alkaa pikkuhiljaa täyttyä myös tapahtumakävijöistä.

Pitsiviikko näkyy myös Rauman katukuvassa kauniina pitsiaiheisina katujenkoristeluprojekteina.

Maanantaina Nortamonpuistoon valmistuivat Pitsiviikon viherkirjaimet. Elementin suunnittelusta ja toteutuksesta vastasi Wihertoimi apunaan Nuorten työpajan ahkerat nikkarit.

Viherkirjainten rakennuksessa on käytetty kuormalavoja, joita voi nähdä kauppojen lastauslaitureiden lisäksi nykyään myös monissa sisustuslehdissä koristamassa tyylikkäitä koteja. Viherkirjaimet on toteutettu yhdessä Wihertoimen, Nuorten työpajan sekä Rauman kulttuuripalveluiden voimin. Kukat viherkirjaimiin ovat Lehtilän Kauppapuutarhalta.

Nortamonpuiston viherkirjainten lisäksi Valtakadun katukivetyksen laatat ovat saaneet omat pitsikoristeensa. Pitsitaiteilija Tarmo Thorström yhdessä Raumanmeren koulun 7F-luokan kanssa koristeli Valtakatua pitsigraffiteilla tiistaiaamuna.

Oppilaat ovat etsineet omasta elinympäristöstään pitsejä tai pitsimäisiä elementtejä ja valokuvanneet niitä. Kuvankäsittelyn keinoin valokuvista on muokattu pelkistettyjä pitsimuotoja, joiden avulla on tehty laserleikkurilla puisia maalaussapluunoita. Pitsigraffitit ovat kertaluontoisia ja kuluvat pois ajan ja normaalin kadunkulutuksen myötä. Pitsigraffitiprojektin suunnittelu on Thorströmin käsialaa ja sen on mahdollistanut Rauman kulttuuripalvelut.