Rauman kauppaelämään kaivataan uutta pöhinää

Länsi-Suomi kysyi verkkosivuillaan lukijoilta, mitä Rauman kauppakeskushankkeelle pitäisi tehdä.

Palautteesta välittyi, että kauppakeskus on Raumalle toivottu lisä palveluihin. Osa vastaajista olisi valmis aloittamaan hankkeen heti ja nykyisten suunnitelmien mukaisesti.

– Rauman pitää kehittyä ja pysyä kehityksen kyydissä. Pelkkä Vanha Rauma ei riitä, eivätkä sinne pääse asioimaan henkilöt, jotka ovat esimerkiksi töissä viiteen asti. Uusi kauppakeskus tuo lisää työpaikkoja, liikennettä sekä asiakkaita ja rahaa. 

Muutama vastaajista oli kauppakeskuksen rakentamisen kannalla, mutta nykyiset piirrokset kauppakeskuksen ilmeestä eivät vakuuttaneet.

– Tyyliin sopisi esimerkiksi Vanhan Rauman arkkitehtuuria toteuttava, modernilla tekniikalla toteutettu ja retrotyyliä seuraava uudella hirsirakennustekniikalla rakennettu kauppakeskus. Se toisi turisteja ja elinvoimaa kaupunkiin.

Osa vastaajista oli jyrkästi koko hanketta vastaan, ja aivan uudenlaisiakin ideoita heitettiin ilmoille.

– Papinpellon puukerrostalot eivät ole tehneet kauppaansa. Tällä tontilla olisi tilaa kauppakeskukselle. Kulkuyhteydetkin olisivat hyvät. Unohdetaan puutalot.

Kylillä on jo puhuttu, että mikäli kauppakeskus Raumalle rakennetaan, voisi sen ristiä nimeltään Iso D:ksi. Twitterissä ajatus sai pari vastaehdotusta.   – Jos Porissa on Puuvilla, meillä on kauppakeskus Kashmir.   – Iso D:stä voi Dannyn lisäksi tulla mieleen myös Risto D, joten miksei. Mestaruuden jälkeen ehkä jopa kauppakeskus RD?   Lue lisää maanantain Länsi-Suomesta.