Rauman kauppakeskuksen nimeksi Iso D?

Rauman kauppakeskushankkeelle näytettiin kaupunginhallituksen kaavoitusjaoston kokouksessa vuoden lopulla vihreää valoa. 40-60 liikkeen kauppakeskuskokonaisuus jakaa kuitenkin vahvasti kaupunkilaisten mielipiteitä.

Osan mielestä hanketta pitäisi jarruttaa tai rakentaa kauppakeskus Kanalin varren sijaan ennemmin vaikka Lakariin, jonne keskustasta voitaisiin järjestää bussilinja.

Yrittäjä Riku Räsänen heitti omassa kannanotossaan ilmoille ajatuksen, jossa kauppakeskuksen rakentamisen sijaan osa kaupungin kaduista voitaisiin kattaa. Räsäsen mallissa Kauppakadun ja Nortamonkadun kulmasta lähtisi katokset, jotka peittäisivät Anundilanaukion ja kadut. Katetut alueet olisivat autoilulta kielletty. Rosson sisäpihalle hän rakentaisi lisää liikekiinteistöjä.

Tarvontoriakaan ei mallissa tarvitsisi purkaa, vaan pysäköintikerroksen päälle rakennettaisiin toinen pysäköintikerros ja sen päälle vielä asuinkerros.

Länsi-Suomen tekstiviestipalstalla on myös esitetty vahvoja mielipiteitä kauppakeskushankkeesta. "Kauppakeskus Rauman sijasta Pyhärantaan. Siellä muitakin pähkähulluja hankkeita vireillä.”

Kylillä on myös spekuloitu jo kauppakeskuksen mahdollista nimeä. Jos Hämeenlinnasta löytyy jo Goodman ja Porista Isokarhu, voisiko Rauman kauppakeskuksen nimetä Iso D:ksi?

Mitä sinä tekisit kauppakeskushankkeelle? Vastaa kyselyyn!