Rauman kauppakeskuksesta aluksi vain yksikerroksinen? –  "Yksi vaihtoehto on rakentamisen vaiheistaminen"

Pölösen mukaan vuokralaisten kartoitus on jälleen menossa. Edellinen kartoitus tehtiin syksyllä, mutta sen jälkeen koronan toinen aalto hyökyi päälle.

1970-luvulla Sokoksen tavarataloksi rakennettua Tarvontoria puretaan parhaillaan uuden kauppakeskuksen tieltä. Alueella tehdään myös uusia katuja ja uusitaan kunnallistekniikkaa. Uuden kauppakeskuksen rakentamispäätöstä siirrettiin vajaa vuosi eteenpäin koronaan vedoten. Kuva: Juha Sinisalo

Tarvontoria puretaan uuden kauppakeskuksen tieltä. Rauman kaupunki rakennuttaa uusia kauppakeskusratkaisun mukaisia katuja Kanalin länsirannalle.

Asiat etenevät.

Paitsi ettei itse kauppakeskuksesta ole kuulunut mitään vähään aikaan.

Rakennuslupa on valituskierrosten jälkeen kunnossa. Investointipäätöksen tekemiseen otettiin viime keväänä aikalisä koronakriisin vuoksi.

– Uskomme, että koronakriisi menee ohi ja tilanne normalisoituu. Puoli vuotta on varmaan lyhin aika lykkääntymiselle, arveli kauppakeskushankkeen vetäjä, Ganal Kehityksen toimitusjohtaja Jari Pölönen toukokuussa.

Vuokralaisia kartoitetaan taas

Mitä hankkeelle kuuluu tänään?

Pölösen mukaan vuokralaisten kartoitus on jälleen menossa. Edellinen kartoitus tehtiin syksyllä, mutta sen jälkeen koronan toinen aalto hyökyi päälle.

– Koronasta on kyse, eikä mistään muusta, Pölönen painottaa.

Hänen mukaansa syksyllä toimijat ilmoittivat olevansa yhä kiinnostuneita, mutta osa ei pystynyt tekemään päätöksiä koronakriisin vuoksi. Joillakin yrityksillä on investointikielto päällä epävarmojen talousnäkymien takia.

”Monet valmiita lähtemään mukaan”

Keväällä toivottiin, että koronatilanne olisi nyt parempi ja rokotukset käynnissä. Toisin kävi. Koronatartuntoja on enemmän kuin keväällä ja rokotukset myöhässä.

Normaaliin ei vielä ole palattu.

– Tiedämme, että on kuitenkin paljon sellaisia, jotka ovat valmiita lähtemään mukaan. Mietimme eri vaihtoehtoja kuten kauppakeskuksen rakentamisen vaiheistamista. Kaupungin ja viranomaisten kanssa pitää palaveerata, Pölönen kertoo.

Käytännössä vaiheistaminen voisi tarkoittaa vaikka sitä, että ensin rakennettaisiin katutason kerros mutta toisesta kerroksesta vain osa tai ei sitäkään. Suunnitelmissa ja havainnekuvissa Ganal-keskus on kaksikerroksinen.

Mikä on tällä tietoa nopein mahdollinen aikataulu?

– Parhaassa tapauksessa liikkeelle päästään kesällä. Siinä tapauksessa kauppakeskus valmistuisi loppuvuodesta 2022, Pölönen vastaa.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut