Rauman kauppakeskuksesta uusia havainnekuvia – "En usko, että vaatekauppoja on tulossa"

Millaisella aikataululla nyt edetään? "Vaikea sanoa. Rakennuslupa pitää päivittää. Vielä emme ole hakemusta jättäneet. Keskusteluja käydään edelleen kaupungin ja muiden osapuolen kanssa."

| Päivitetty

Rauman Ganal-kauppakeskuksesta on tehty uusia havainnekuvia. Kuten aiemmin on uutisoitu, aiotaan kauppakeskus rakentaa vaiheittain. Siitä on myös tulossa ensivaiheessa noin puolet pienempi kuin alun perin kaavailtiin, 8000-9000 neliötä.

– Aika erinäköistä kauppakeskusta on lähdetty pohtimaan. On haettu ratkaisua miten päästä aloitusvalmiuteen. Ensimmäisessä vaiheessa puhutaan muutamasta isommasta liiketilasta, muutamista pienemmistä liiketiloista, ravintoloista sekä matkakeskuksesta. Lisäksi toiseen kerrokseen on tulossa palveluja ja toimistoja, kertoo hankkeesta vastaavan Realen Matti Lähteenmäki.

Millaisella aikataululla nyt edetään?

– Vaikea sanoa. Rakennuslupa pitää päivittää. Vielä emme ole hakemusta jättäneet. Keskusteluja käydään edelleen kaupungin ja muiden osapuolen kanssa.

Lähteenmäki lisää, että rakentamisen yleinen tilanne voi vaikuttaa aikatauluun. Materiaalien saatavuus ja hinta ovat juuri nyt epävarmoja.

– Tilanne voi muuttua parempaan hyvinkin pian, arvelee Lähteenmäki.

Uutisessamme talvella kerrottiin, että kauppakeskukseen haetaan suurempia toimijoita, muun muassa huonekalu-, kodinsisustus- ja elektroniikkaliikkeitä. Isojen liiketilojen vuokraajiksi on arveltu Giganttia ja Jyskiä.

– Toimijoiden nimiä en voi mainita, sanoo Lähteenmäki.

Tarvontorin entinen toimija Osuuskauppa Keula ilmoitti aikoja sitten, ettei ole tuomassa päivittäistavarakauppaa kauppakeskukseen. Läheinen Sale saa riittää. Kesko sen sijaan on myöntänyt kiinnostuksensa tuoda pieni ruokakauppa kauppakeskukseen.

Lisäksi suunnitelmissa on palveluita kuten "lääkärikeskustyyppistä toimintaa".

Monelle raumalaiselle lienee pettymys, jos vaatekaupat jäävät puuttumaan.

– En usko, että niitä on tulossa. Muotivaatekauppojen investointihalukkuus on tällä hetkellä aika vähissä.

Parkkipaikat oli tarkoitus sijoittaa kauppakeskuksen katolle, mutta näillä näkymin ne tulevat ainakin aluksi katutasoon. Pysäköintirakennus voidaan tehdä myöhemmin.

Uudet havainnekuvat julkaisi ensimmäisenä Satakunnan Kansa.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut