Rauman kaupunginjohtajan eläkepäivät olleet jo esillä

Kari Kosken mukaan eläkeilmoitus on tarkoitus antaa lähiaikoina eli kevään mittaan.

| Päivitetty

Eläkepäivät häämöttävät jossain horisontissa Rauman kaupunginjohtaja Kari Koskelle, 66. Yleinen eläkeikä hänellä tuli täyteen jo kaksi puoli vuotta sitten. Nyt Koski arvelee, että eläkeilmoitus olisi syytä antaa kuluvan kevään mittaan.

– On siitä jo kertaalleen keskusteltu konsernijaoston kokouksessa. Olen ilmoittanut, että teen suunnitelman, kun tiedetään, miten elinkeinohankkeet menevät eteenpäin. En ole voinut suunnitella eläkkeelle jäämistä, kun lähes kaikki nämä asiat ovat minun takanani, salassapitosopimukset sun muut.

Eläköitymisen tarkka ajankohta on siten vielä epäselvä. Kosken mukaan ihan viimeistään hän on lähdössä vuoden 2020 puoliväliin mennessä.

Seitsemästä oli puhe

Tämän vuoden syyskuussa Koski täyttää 67 vuotta. Hän aloitti Rauman kaupunginjohtajan virassa 1.9.2012, joten takana on nyt viranhoitoa lähes kuusi ja puoli vuotta.

Hän muistelee, että alun perin silloisten luottamushenkilöiden kanssa oli puhe seitsemän vuoden rupeamasta.

– Kevään kuluessa ilmoitan. On reilua luottamushenkilöitä kohtaan, että on joku haarukka, milloin täytyy ruveta seuraajaa hakemaan. Mikä sitten kaupunginjohtajan rooli jatkossa on, ei välttämättä samanlainen kuin meikäläisen, Koski pohtii.

Raumalla on täyttämättä avainviroista kaupungin elinvoimaa vaalivan kaupunkikehitysjohtajan virka. Virkaa ei ole pantu sen jälkeen hakuun, kun valituksi tullut Aki Ruotsala ilmoitti viime marraskuussa, ettei ota virkaa vastaan.

Valittiin aplodein

Uudenkaupungin kaupunginjohtaja, OTM Kari Koski valittiin Raumalle kaupunginjohtajaksi yksimielisesti kaupunginvaltuuston kokouksessa marraskuussa 2011.

Hän oli ylivoimainen ehdokas jo valintatoimikunnassa, joka piti Koskea ansioituneimpana virkaan. Kaupunginhallitus esitti valtuustolle, että Koski valitaan virkaan suoraan eikä virkavaalia toimiteta. Näin myös kävi aplodien saattelemana.

Ennen Raumaa Koski johti Uuttakaupunkia vuodesta 2004. Kyseiseen virkaan hänet valittiin saman kaupungin elinkeinotoimenjohtajan paikalta.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut