Rauman kaupunginvaltuutettu eroaa Vihreistä – puoluekokouksen kannabislinjaus sai mitan täyteen

Pasi Alonen kertoo jatkavansa luottamustehtäviensä hoitamista ainakin toistaiseksi.

Rauman kaupunginvaltuuston 3.varapuheenjohtaja, Satakunnan maakuntavaltuuston jäsen Pasi Alonen lähestyi maanantaina mediaa lehdistötiedotteella, jonka pääsanoma oli Vihreiden puolueesta eroaminen.

Alonen kirjeessään kertoo irtisanoutuvansa Vihreiden puoluekokouksen tekemästä linjauksesta, jonka mukaan puolueen tavoite on kannabiksen käytön laillistaminen.

– En hyväksy viihdekäytön laillistamisen edistämistä. Yhteiskunnassa ei ole tarvetta yhdellekään uudelle lailliselle päihteelle. Kannabiksen lääkinnälliseen käyttöön ja siihen liittyvään tutkimukseen olisi sen sijaan pitänyt olla jo vuosikaudetparemmat mahdollisuudet.

– Samoin käyttäjille olisi tarjottava aiempaa tehokkaammin apua ilman, että käyttäjän tarvitsee pelätä rikosoikeudellisia seurauksia.

Alonen ilmoittaa eroavansa Vihreiden jäsenyydestä, mutta jatkavansa ainakin toistaiseksi luottamustehtävieni hoitamista sitoutumattomana Vihreiden valtuustoryhmässä.

– Arvostan Vihreiden paikallistasolla tekemää toimintaa suuresti ja edelleen ovat tärkeitä ne arvot, joiden takia olen politiikkaan lähtenyt mukaan. Kannan vastuuta ja huolta luonnon monimuotoisuuden säilymisestä ja pidän itselleni pyhänä arvona tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämistä osana loukkaamatonta ihmisarvoa, Alonen kertoo.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut