Rauman kaupunki edellyttää kokoontumisrajoitusten noudattamista – ylioppilasjuhlassa käyttöön koronapassi

Ylioppilaat saivat lakkinsa kesän kynnyksellä Rauma-Salissa. Kuva: Maija Männistö

Rauman kaupunki tiedottaa noudattavansa toiminnassaan sekä tilojensa käytössä Satakunnan alueellisen tartuntatautien torjunnan työryhmän linjauksia sekä Lounais-Suomen aluehallintoviraston määräyksiä kokoontumisista. Niiden mukaan yli 50 henkilön yleisötilaisuuksissa osallistujilta edellytetään koronapassia.

Johtoryhmä totesi maanantain kokouksessaan, että Rauman koronatilanne ei ole helpottunut, eikä tartuntojen määrä ole lähtenyt laskuun.

Lounais-Suomen aluehallintoviraston perjantaina antaman määräyksen mukaan sisätiloissa järjestettävät yli 50 henkilön yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset on kielletty Satakunnassa 22.11.–22.12. Toimijat voivat kuitenkin ottaa käyttöön koronapassin, jonka myötä suurempien yleisötilaisuuksien järjestäminen on mahdollista.

– Rauman kaupunki edellyttää kokoontumisrajoituksen huomioimista ja tarvittaessa koronapassin käyttöönottoa erilaisissa yleisötilaisuuksissa ja tapahtumissa, jotka järjestetään kaupungin omistamissa tiloissa, sivistystoimialan toimialajohtaja Soile Strander sanoo.

Yleisötapahtuman tai -tilaisuuden järjestäjä on vastuussa määräysten noudattamisesta ja vastaa koronapassin tarkastamisesta sekä huolehtii edelleen siitä, että osallistujilla on mahdollisuus käsien puhdistamiseen ja riittävien etäisyyksien pitämiseen. Koronapassia voi edellyttää 16-vuotiailta ja sitä vanhemmilta.

Myös yksityistilaisuuksissa on tärkeää huolehtia koronaturvallisuudesta. Alueellinen tartuntatautien torjunnan työryhmä suosittelee tilaisuuden järjestäjää lisäämään infektioturvallisuutta ottamalla käyttöön itse tehtävät koronatestit eli antigeenitestit. CE-merkittyjä testejä voi ostaa esimerkiksi apteekeista.

Yksityistilaisuuksissa ei voi tällä hetkellä hyödyntää koronapassia.

Lukion ylioppilasjuhlassa käytössä koronapassi

Rauman Lyseon lukion ylioppilasjuhla järjestetään Rauma-salissa 4.12.

Juhlaan osallistuvat uudet ylioppilaat, heidän perheenjäsenet, opettajat ja esiintyjät. Tapahtumassa on käytössä koronapassi, jotta yli 50 henkilön tilaisuus voidaan järjestää.

Vieraiden on esitettävä koronapassi ulko-ovella sisäänpääsyn yhteydessä. Jos tilaisuuteen saapuva vieras ei näytä passia, hän ei pääse osallistumaan juhlaan. Koronapassin yhteydessä voidaan tarkistaa myös henkilöllisyystodistus.

Yleisön tulee täyttää juhlasalin istuinpaikat turvaetäisyyksiä noudattaen. Katsomoon asetutaan vierekkäin ja perhekunnittain. Jokaisen perhekunnan väliin tulee jättää kaksi tyhjää istuinta.

Syksyn ylioppilasjuhla striimataan suurelle yleisölle kaupungin YouTube-kanavan kautta 4.12. klo 11 alkaen.

Itsenäisyyspäivän juhla on peruttu

Rauman kaupungin järjestämä itsenäisyyspäivän juhla 6.12. Rauma-salissa on peruttu vallitsevan koronatilanteen vuoksi.

Normaaleina vuosina juhlayleisön keski-ikä on ollut korkea ja yleisön joukossa on ollut myös riskiryhmiin kuuluvia. Kaupungin koronajohtoryhmä on todennut, että kohderyhmä huomioiden tapahtuman järjestäminen koronaturvallisesti on haastavaa.

Suomen itsenäisyyden 104-vuotispäivää juhlistetaan tänä vuonna järjestämällä yleisölle avoimet seppeleidenlaskutilaisuudet sankarihaudoilla normaaliin tapaan.

Lisää aiheesta

Suomessa raportoitu 1  088 uutta koronavirustartuntaa – Raumalla viisi uutta tapausta

Vain tilaajille Koronapassia kysellään Raumallakin nyt uusien rajoitusten myötä entistä ahkerammin: "Vaihtoehtoina oli ottaa 50 henkeä halliin tai sitten koronapassi käyttöön"

Vain tilaajille Kommentti: Vähemmästäkin menee sekaisin – raumalaisyrittäjien vaihtelevat koronapassikäytännöt tasapainoilevat rajoitusten ja passittomille pyllistämisen välimaastossa