Rauman kaupunki jakoi perinteiset itsenäisyyspäivän palkintonsa – kuvat vuoden varrelta näyttävät, miten yhdistykset ja urheilijat ovat Raumalla näkyneet

Tunnustusta saivat niin yhteisöt kuin urheilijatkin. Lajeista korostuvat frisbeegolf ja jääkiekko.

Rauman kaupunki myöntää itsenäisyyspäivänä perinteisesti useita palkintoja. Sivistysvaliokunta jakaa kulttuuripalkinnon, nuorisotekopalkinnon ja liikunnan edistämis- ja kehittämispalkinnon, joista jokainen on arvoltaan tuhat euroa. Lisäksi palkitaan vuoden menestyneimmät raumalaiset urheilijat.

Tänä vuonna palkinnot jaettiin toimittamalla ne palkituille henkilökohtaisesti ilman erillistä yhteistä tilaisuutta.

Vanhan Rauman vaalijoille kiitosta

Vuoden 2021 kulttuuripalkinto myönnettiin Vanha Rauma -yhdistykselle. Perusteluiden mukaan sillä on merkittävä rooli 30 vuotta Unescon maailmanperintöluetteloon kuuluneen Vanhan Rauman elävänä pitämisessä.

– Vanha Rauma -yhdistys on kulttuuritoimija, jonka aatteellisena tarkoituksena on toimia kokonaisena ja elävänä säilyneen Vanhan Rauman ja sen rakennushistoriallisen arvojen vaalijana. Vanha Rauma -yhdistyksen näkemykset ja kannanotot Vanhaa Raumaa koskevassa päätöksenteossa ovat arvokkaita, perusteluissa todetaan.

Lisäksi sivistysvaliokunta kiittelee Vanhan Rauman perinteitä, kuten jouluisia kalenteri-ikkunoita sekä Pitsiviikon aikana järjestettävää avoimet pihat -tapahtumaa.

Ensimmäinen jouluikkuna on jo avattu: "Ideoin ikkunan äkkiä. On ihanaa päästä mukaan!"

Rauman Frisbee tehnyt pitkäjänteistä työtä

Liikunnan edistämisestä ja kehittämisestä palkittiin samoin 1000 euron palkinnolla Rauman Frisbee. Se on kehittänyt frisbeegolfin harrastusolosuhteita Raumalla pitkäjänteisesti, todetaan perusteluissa.

– Omalla aktiivisella toiminnallaan yhdistys on myötävaikuttanut frisbeegolfin harrastamisen voimakkaaseen kasvuun.Laji on matalan kynnyksen urheilulaji, jonka harrastamisen kasvu on ollut kovinta nuorten keskuudessa, perusteluissa lukee.

Yhdistys on myös osallistunut aktiivisesti ratojen suunnitteluun ja kunnossapitoon ja edistänyt uusien ratojen valmistumista.

Kaksinkertainen suomenmestari suunnittelee Raumalle Pyytjärven ulkoilualueelle frisbeegolfradan

Nuorisotekopalkinto nuorkauppakamarille

Nuorisotekopalkinnon pokkasi tänä vuonna Rauman nuorkauppakamari. Palkinto myönnettiin yhdistykselle toiminnasta, joka on parantanut raumalaisten lasten ja nuorten osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksia ja tuottanut nuorille iloa ja aktiviteetteja.

Perusteluissa mainitaan muun muassa vuosittaiset Urastartti-rekrytointimessut sekä kuntavaalien yhteydessä tänä vuonna järjestetyt Lasten vaalit. Nuorkauppakamari on myös lanseerannut koko perheen Misä mnää ole -lautapelin ja Rauman taajuudella -kaupunkiseikkailun.

"Ei sitä joka päivä töissä pääse lautapelejä kehittelemään" – Rauma sai uuden koko perheen lautapelin

– Lisäksi Nuorkauppakamarin rooli Jouluilo–joululahjakeräyksen toteuttamisessa on merkittävä, perustelee sivistysvaliokunta.

Tuttua hyvää uuden nimen alla: nuorkauppakamari ja kaupunki jakavat joululahjoja vähävaraisille Jouluilo-keräyksen nimissä

Urheilupalkinnoissa painottui jääkiekko

Yhdistyksille myönnettävien palkintojen lisäksi sivistysvaliokunta palkitsi neljä urheilijaa ja vuoden joukkueen stipendeillä. Aikuisurheilijoiden stipendit ovat 700 euron, junioriurheilijoiden 300 euron ja joukkuestipendi 500 euron arvoinen.

Valinnat tehtiin urheiluseurojen esitysten perusteella.

Parhaan miesurheilijan palkinnon sai SM-kultaa Rauman Lukon liigajoukkueessa voittanut Toni Koivisto. Koivisto lopetti pitkän jääkiekkouransa mestaruuskevääseen, kuten toukokuisessa uutisessamme kerrotaan.

Myös paras poikaurheilija löytyi Lukosta, sillä stipendin sai Onni Korkka. Hän voitti SM-kultaa niin A-junioreissa kuin Liigassakin.

Tällainen oli Lukon A-nuorten matka mestariksi: Länsi-Suomen juttukoosteen kautta voit elää kultakauden kasvutarinan uudelleen

Paras naisurheilija taas oli frisbeegolfaaja Henna Blomroos, joka voitti tänä vuonna lajissaan muun muassa Euroopan mestaruuden.

Raumalainen Henna Blomroos uusi frisbeegolfin Euroopan mestaruutensa: "Tämä oli ensimmäinen voitto tähän vuoteen, joten se tuli ihan oikeaan aikaan"

Parhaaksi tyttöurheilijaksi valittiin Ilona Hakoniemi. Feran Superpesis-joukkueessakin pelannut Hakoniemi valittiin vuoden tyttölukkariksi, minkä lisäksi hän voitti B-nuorten SM-kultaa.

Kultaisia hetkiä taas muistoihin – "Onhan tämä aivan käsittämätöntä"

Vuoden parhaan joukkueen palkinto meni melko yllätyksettömästi Rauman Lukon liigajoukkueelle, joka voitti Suomen mestaruuden 63 vuoden tauon jälkeen.

Toukokuussa voitetun mestaruuden juhlinta näkyi Raumalla myös katukuvassa, kun monen raumalaisen pitkä odotus palkittiin.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut