Rauman kaupunki julkaisi koronavirusohjeet nettisivuillaan: yhteys ensin puhelimitse

Hyvä käsihygienia on ensisijaisen tärkeää. Arkistokuva: Pekka Lehmuskallio

Rauman kaupunki on julkaissut toimintaohjeet koronavirusepäilyjen varalta verkkosivuillaan.

Mikäli henkilö epäilee saaneensa koronavirustartunnan, tulee hänen terveyspalvelujen ohjeistuksen mukaan ottaa yhteyttä keskitettyyn ajanvaraukseen ensisijaisesti puhelimitse.

Henkilökunta arvioi tilanteen puhelimen välityksellä ja konsultoi tarvittaessa infektiolääkäriä. Sen jälkeen soittaja saa toimintaohjeet.

Terveyspalveluiden tiedotteessa todetaan myös, että influenssan oireet ovat muistuttavat pitkälti koronavirustartunnan oireita. 

– Suomessa on tällä hetkellä runsaasti kausi-influenssaa, jonka oireet ovat hyvin samankaltaiset kuin koronavirustartunnan. Nykytilanteessa uusi koronavirusinfektio voi Suomessa tulla kyseeseen epidemia-alueelta saapuvilta matkustajilta, tartuntataudeista vastaava lääkäri Irene Reinvall kertoo.

Tilanne on viime päivinä muuttunut ja tartuntariski on suurentunut Manner-Kiinan lisäksi Iranissa, Etelä-Koreassa sekä Pohjois-Italiassa Veneton, Lombardian, Piemonten ja Emilia-Romagnan alueilla. Suomessa on toistaiseksi todettu kaksi tapausta.

Tärkeintä koronaviruksen kuten muidenkin tartuntatautien torjunnassa on hyvä käsihygienia. Kädet tulee pestä runsaalla vedellä ja saippualla varsinkin ennen ruokailua, ja yskähdykset ja aivastukset tulee kohdistaa nenäliinaan tai hihaan.

Rauman keskitetty ajanvaraus palvelee seuraavasti:

  • Maanantaista torstaihin klo 7.30–17, perjantaisin ja aattopäivinä klo 7.30–15, puh. 02 835 2400.
  • Maanantaista torstaihin klo 17–22, perjantaisin klo 15–22 ja lauantaista sunnuntaihin klo 7.30–22, puh. 02 835 2670.
  • Kaikkina päivinä yöllä klo 22–7.30 Satasairaalan yhteispäivystys vastaa kiireellisestä hoidosta, jonne tulee ottaa yhteyttä etukäteen puh. 02 627 6868.
  • Hätätilanteessa tulee aina soittaa yleiseen hätänumeroon 112.

Lähde: Rauman kaupunki