Rauman kaupunki julkaisi säästölistansa – tarjolla muun muassa viiden koulun korvaaminen yhdellä uudella ja suuremmalla

Kourujärven koulun peruskorjauksen arvioidaan tulevan niin kalliiksi, että olisi järkevämpää korvata se uudella ja suuremmalla.

Rauman kaupungin Vahva ja vakaa Rauma -talousohjelma on edennyt osallistamisvaiheeseen. Vuoden 2018 lopussa käynnistetyn valmistelun tuloksena VVR-ohjausryhmä on antanut oman ehdotuksensa julkiseen keskusteluun.

Vajaan 13 miljoonan säästöihin vuoteen 2022 päätyvä ohjelmaluonnos etenee jatkokäsittelyyn vasta, kun henkilöstö, kuntalaiset ja yhteistyöverkostot ovat arvioineet ja kommentoineet toimenpide-ehdotuksia.

VVR-ohjausryhmän esityksessä Nanun, Kourujärven, Kortelan, Vasaraisten ja Kodisjoen koulujen korvaaminen yhdellä uudella koululla vähentäisi menoja 1,5 miljoonalla eurolla. 

Uudesta koulusta esityksessä puhutaan "Nanujärvelänä". Sijoituspaikaksi on alustavasti katseltu, mutta ei lukkoon löyty, entisen Aronahteen koulukiinteistön tonttia.

Lisäksi Uotilaan ehdotetaan rakennettavaksi uusi koulu puretun tilalle. Uotilassa toimitaan nyt väistötiloissa. Uuden koulun rakentaminen entisen Uotilanrinteen koulun paikalle on jo aiemmin ollut esillä.

Myös varhaiskasvatus- ja kirjastoverkkoa esitetään tiivistettäväksi. Päiväkodeista ja ryhmistä suljettavaksi ehdotetaan Otan päiväkotia, Uudenlahden metsäryhmää, Rinkelin Vaahteramäkeä ja Mustikan ryhmistä. 

Kirjastoista ohjausryhmä suosittelee Kourujärven kirjaston lakkauttamista. Pyynpään ja Lapin kirjastot sekä kirjastoauto on tarkoitus säilyttää. Myös Kodisjoen kirjasto on kaupungin tiedotteen mukaan mahdollista säilyttää nykymuotoisena.

Kuntalaisille järjestetään kolme saman sisältöistä infotilaisuutta, joissa kaupunginjohtaja, toimialajohtajat, talousjohtaja ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja esittelevät talousohjelmaluonnoksen toimenpiteitä. Ensimmäinen tilaisuus videoidaan ja tallenne on valmistuttuaan katsottavissa kaupungin nettisivuilta. Lisäksi kuntalaiset voivat vastata kuukauden ajan nettikyselyyn.

Yhteistyöverkostoille (ikäihmisten neuvosto, vammaisneuvosto, lasten parlamentti, nuorisovaltuusto ja seuraparlamentti) on varattu oma tilaisuutensa syyskuun alkuun.

Kaupungin omalle henkilöstölle talousohjelman sisältöä avataan julkistamispäivänä neljässä eri tilaisuudessa. Toimialoilla järjestetään myös omia henkilöstötilaisuuksia.

Uutista päivitetään, lisätty tiedot uuden "Nanujärvelän" koulun mahdollisesta sijoituspaikasta sekä Uotilan uuden koulun paikasta.