Rauman kaupunki kehottaa välttämään uimista talviuintipaikoissa – meriveden laskun myötä rannoilla olevat epäpuhtaudet ovat huuhtoutuneet mereen

Rauman kaupungin terveysvalvonta suosittelee välttämään uimista merialueen talviuintipaikoissa siihen asti, kunnes veden laatu on varmistettu.

| Päivitetty

Rauman kaupungin terveysvalvonta suosittelee välttämään uimista merialueen talviuintipaikoissa, kunnes veden laatu on varmistettu.

Ennätyskorkeuksissa käynyt merivesi on lähtenyt laskuun, ja rannoilta laskeneen veden mukana on saattanut kulkeutua mereen epäpuhtauksia.

– Meriveden laskun myötä rannoilla olevat epäpuhtaudet ovat huuhtoutuneet mereen, mikä on saattanut heikentää merialueilla olevien talviuintipaikkojen veden laatua. Myös joidenkin jätevesipumppaamoiden kapasiteetti ylittyi, jonka seurauksena pieniä määriä jätevettä on voinut päästä ympäristöön, terveystarkastaja Jonna Aro kertoo Rauman kaupungin tiedotteessa.

Rauman kaupungin talviuintipaikat merialueella ovat Meriristi, Kisaranta ja Löylymestari. Terveysvalvonta on ottanut vesinäytteet maanantaina Kisarannassa ja Meriristiltä. Löylymestarilta näytteenotto ei onnistunut maanantaina tuulisen sään takia. Näyte otetaan terveysvalvonnan mukaan mahdollisimman pian.

Terveysvalvonta kertoo tiedottavansa asiasta uudelleen, kun uimavesinäytteiden tulokset valmistuvat loppuviikosta.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut