Rauman kaupunki ostaa telakka-alueen irtaimistoineen, hinta 18,1 miljoonaa euroa

Rauman kaupunki ja STX Finland Oy ovat allekirjoittaneet sopimuksen, jolla kaupunki ostaa STX Finland Oy:ltä Rauman telakan maa-alueen, rakennukset, rakennelmat ja irtaimiston yhteishintaan 18,1 miljoonaa euroa. Kaupunki ei tarvitse ostoa varten ulkopuolista rahoitusta, vaan rahoitus voidaan järjestää talletuksia pienentämällä ja kaupungin kassavaroja käyttämällä.

Kaupan yhteydessä solmittiin lisäksi kaksivuotinen yhteistyösopimus, jonka avulla telakka-aluetta kehitetään yhdessä, ja varmistetaan yhteistyö Rauman telakka-alueen toimijoiden ja Turun telakan kesken. STX Finland Oy jää osaan alueesta vuokralaiseksi kesäkuun 2014 loppuun saakka viedäkseen loppuun kaksi käynnissä olevaa laivaprojektia.

Kaupungin tavoitteena on yhteistyökumppaneineen perustaa telakka-alueelle raskaan konepajateollisuuden teollisuuspuisto, Seaside Industry Park. 

Rauman kaupunginhallitus kokoontui tänä aamuna ylimääräiseen kokoukseen ja hyväksyi sekä kaupan että yhteistyösopimuksen. STX Finlandin hallitus hyväksyi kaupan aiemmin maanantai-iltana. Rauman kaupungin taholta kauppa realisoituu lopullisesti kaupunginvaltuuston lainvoimaisella päätöksellä ensi maanantaina.