Rauman kaupunki palkitsi kulttuurin, nuorison ja urheilun saralla

Raumalainen runonlausuntaryhmä Värsym Baohaja sai tänä vuonna vastaanottaa Rauman kaupungin kulttuuripalkinnon. Ryhmän perusti vuonna 1988 peruskoulunopettaja Pirkko-Liisa Ajanko. Nykyisin ryhmään kuuluu noin 30 jäsentä, joista aktiivijäseniä on tusinan verran. Värsym Baohaja on tuttu esiintyjä muiden muassa Rauman kaupungin kulttuuritapahtumissa.

Rauman nuorisovaltuustolle luovutettiin kaupungin nuorisotekopalkinto. Nuorisovaltuuston jäsenet ovat tuoneet nuorten äänen rohkeasti esiin niin pienissä työryhmissä kuin suurissakin seminaareissa. Nuorisovaltuusto on ottanut rohkeasti esille lasten ja nuorten palvelujen epäkohtia sekä tehnyt esityksiä niiden kehittämiseen. 

Liikunnan edistämis- ja kehittämispalkinto myönnettiin tänä vuonna kahdelle seuralle: vuonna 1913 perustetulle Rauman Naisvoimistelijoille sekä vuonna 1964 perustetulle Rauman Erotuomarikerholle.

Vuoden parhaana miesurheilijana palkittiin Crossfitin Suomen mestaruuskisoissa menestynyt Mikko Ojala ja parhaana naisurheilijana Liiga-Euran lentopalloilija Enni Lamminen.

Paras poikaurheilija -palkinnon sai voimannostaja Juuso-Ville Rautiainen ja paras tyttöurheilija -palkinnon FC Rauman jalkapalloilija Sanni Kämäräinen.

Paras joukkue -palkinto ojennettiin Feran B-tytöille tyttöjen superpesiksen mestaruudesta.

Palkinnot jaettiin Rauman kaupungin itsenäisyyspäiväjuhlassa Rauma-salissa.